Új Fujifilm kiegészítők FinePix X100-hoz és X-T1-hez

0

A Fujifilm új kiegészítőket dob piacra nagy szenzoros prémium kompakt FinePix X100 és X100s gépeihez, valamint FinePix X-T1 cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépéhez.

Fujifilm TCL-X100 1,4×-ező telekonverter

A Fujifilm TCL-X100 a FinePix X100-hoz és X100s-hez készült telekonverter, amely 1,4×-esére növeli a gép gyújtótávolságát, így a 35 mm-es ekvivalens gyújtótávolság helyett 50 mm-est használhatunk.

A négy lencsetagból felépített, Super EBC bevonattal ellátott konverter fekete és ezüst színben lesz megvásárolható, ára egyelőre nem ismert.

A prémium kompakt géphez készültek mellett a cserélhető objektíves FinePix X-T1-hez is új kiegészítők jelentek meg.
A Fujifilm MHG-XT markolat kétféle méretben készül, a nagyobbik változat jobb fogású markolatot kínál, s nem csak függőleges irányban, de előre is nagyobb méretekkel rendelkezik, míg a kisebb modell csak függőleges irányban nyújt pluszt, ami arra elég, hogy a kisujjunknak jó támasztás adódjon.

Szintén a jobb fogást szolgálja a GB-001 jelű bőr csuklópánt, amely nem csak az X-T1-hez, de az X-E1, X-E2, X-Pro1, X-M1, X-A1 és X-S1 cserélhető objektíves tükör nélküli gépekkel is használható, valamint jó a FinePix X100, X100s prémium kompaktokhoz és a HS50 EXR ultrazoomhoz is.

Aki pedig eddig az X-T1 keresőjének betekintő nyílását tartotta kényelmetlennek, annak az EX-XT L szemkagyló lesz az ideális kiegészítője, amely puha gumiból készült, s jobb takarást nyújt a környezeti fényektől, mint a gép saját keresőjének betekintő nyílása.