Hamarosan kapható a Tamron 16-300mm

0

Az APS-C szenzoros digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez tervezett Tamron AF 16-300mm f/3,5-6,3 Di-II VC PZD MACRO objektíve átlagosnál egy fokkal jobb nagylátószöget és átlag feletti tele véget kínál olyan extrákkal, mint az optikai stabilizátor, illetve az ultrahang motoros élességállítás (amiről egyelőre nem tudjuk, hogy gyűrűs, vagy mikro jellegű-e).

A világ első 18,8×-es zoomátfogású DSLR objektíve már előrendelhető 189.990 Ft-os bruttó fogyasztói áron, érkezése várhatóan május végén lesz esedékes. Első körben a Canon és Nikon bajonettes változatok kerülnek a boltokba, később Sony A bajonettel is elérhető lesz a 16-300 mm-es ultrazoom.

Sajtóközlemény:

Tamron 16 -300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO
A Tamron bemutatta legújabb élvonalbeli nagy teljesítményű 16 -300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO Zoom-objektívét. A kibővített gyújtótávolság magába öleli a nagylátószög illetve a tele-fotó objektívek tulajdonságait.

Az 1992-ben bemutatott 28 -200mm (Model 71D ) objektív, kora legmodernebb nagy teljesítményű Zoom-objektívének számított, mely a forradalmi újításainak és kompakt, könnyű kialakításának volt köszönhető. A gyártó azóta is folyamatosan bővíti portfólióját, hogy világszínvonalú optikáival szolgálja a fogyasztók javát.

Az új tervezési megközelítés eredménye a létrehozott ultra-kompakt objektív.

A legkiesebb fókusztávolság 16mm (35mm film formátumban: 24.8mm), mellyel próbál válaszolni a fogyasztók kérésére, akik szerettek volna szélesebb látószöggel fényképezni, mint amivel a hagyományos Zoom-objektívek rendelkeznek. A nagy gyújtótávolság másik véglete a 300mm (35mm film formátumban: 465mm), amely teleobjektív tulajdonságaival, és a nagy átfogásnak köszönhetően a lehető legtöbb helyzetben használható pillanataink megörökítésére. A nagy teljesítményt tovább erősíti a figyelemre méltó 18.8X nagyítási arány, mely egyedülálló a maga kategóriájában.

A tervezés során a legújabb optikai technológiákat vetette be a Tamron. Az objektív 16 lencsetaggal rendelkezik. A lencsetagok egy újfajta bevonatot kaptak, mely megakadályozza a nem kívánatos becsillanást és a szellemképet, és biztosítja az éles, nagy kontrasztú képeket.

A korábbi modellekben megismert PZD ( Piezo Drive) is helyet kapott a rendszerben, hogy halkabb és pontosabb AF műveleteket hajtson végre. Az élesebb képek készítésére a VC (Vibration Compensation) ad lehetőséget. A VC stabilizátor csökkenti a képi elmosódást és az objektív bemozdulását, így pontosabb képet kapunk akár kézből fényképezve nagyobb gyújtótávolságnál is.

Az új objektív minimális élességállítási távolsága 0,39 méter az egész zoom tartományban. A maximális nagyítási arány 1:2.9. Ez lehetővé teszi makró fotózás kínálta lenyűgöző közelséget.