HD Pentax-DA645 28-45mm F4,5 ED AW SR

0

Hamarosan új optika kerül a boltokba a középformátumú Pentax 645 gépcsaládhoz tervezve. Az új HD PENTAX-DA645 28-45mmF4.5ED AW SR-t kimondottan a széria legutóbb megjelent tagjához a Pentax 645Z érzékelőjéhez optimalizálták, és a géphez hasonlóan por- és cseppálló kivitelű.

Az objektív kisfilmes értéken 22-35,5 mm-nek felel meg, vagyis kényelmes nagylátószöget kapunk. 17 lencsetagja között két aszférikus és két ED tag található, melyek a szép szélein is kiváló minőséget biztosítanak. A tükröződések és egyéb hibák ellen HD és Aero Bright bevonattal látták el a frontlencsét. Nevének HD jelölése a különösen nagy részletgazdagságot biztosító objektíveknek jár.

Az új középformátumú optika 3,5 fényérték előnyt biztosító stabilizátort is kapott (SR).

SAJTÓKÖZLEMÉNY

HD PENTAX-DA645 28-45mmF4.5ED AW SR
Ultra-nagyátószögű zoom objektív a PENTAX digitális középformátumú fényképezőgépekhez tervezve

Örömmel jelentjük be a HD PENTAX DA645 28-45mmF4.5ED AW SR gyártását. A PENTAX 645 középformátumú objektívcsalád új tagja 22-35,5mm-es gyújtótávolságot nyújt (35mm-es formátumra számítva) a PENTAX 645Z-n. A csúcstechnológiával készített objektívvel maximálisan kihasználhatja a felhasználó a középformátumú fényképezőgépek nyújtotta lehetőségeket. A por- és időjárásálló konstrukciónak köszönhetően az objektív kimagasló strapabíróságot és megbízhatóságot nyújt, lehetővé téve az extrém körülmények közti fotografálást.

Főbb jellemzők

1. Az első ultra-nagylátószögű zoom objektív digitális középformátumú fényképezőgépekhez A kb. 1,6-szoros zoommal rendelkező objektív (22-35,5mm 35mm-es formátumra számítva 645D vagy 645Z-n használva) a nagylátószögű objektívek egyedi hatását nyújtja, ami alkalmas témák széles köréhez, legyen az tájkép vagy architektúra, kibővítve a lehetőségeket a professzionális középformátumú fényképészetben.

2. Csúcstechnológiás optikai design a középformátumú SLR fényképezőgépek szuper-nagyfelbontású érzékelőihez
A HD PENTAX DA középformátumú széria új tagja a 645Z képérzékelőjéhez lett tervezve. Az optika 17 tagot tartalmaz 12 csoportban, beleértve két aszférikus lencsetagot és két ED (extra-alacsony diszperziójú) lencsetagot, melyek a nagy felbontás és fényáteresztés mellett minimalizálják a torzításokat, még a képszéleken is. Az innovatív bevonatokkal és tükrözésmentesítő belső felépítéssel párosítva a középformátumú fényképezőgépek a végsőkig kihasználhatók.

3. HD bevonat és Aero Bright bevonat a legjobb fényáteresztésért és a tükröződések csökkentése érdekében
Az objektív a többrétegű HD bevonatot* viseli. A bevonat a PENTAX által fejlesztett felsőkategóriás Aero Bright bevonattal** párosítva, jobb fényáteresztést és alacsony tükröződést kínál és tű-éles, tiszta, szellemképektől mentes képeket biztosít, még a legnehezebb, ellenfényes helyzetekben is.

* A „HD” a High Definition (Nagy felbontás) rövidítése, mely ebben az esetben az objektív nagy felbontására, részletgazdagságára, fényáteresztő képességére utal.
** A PENTAX által kifejlesztett nanotechnológiás bevonó eljárás. A szilícium-dioxid aerogél egyenletes felülete tiszta, minőségi képeket biztosít kimagasló tükröződésmentesítés mellett széles hullámhossz tartományban.

4. PENTAX objektívbe épített rázkódáscsökkentő (SR) mechanizmus
Az objektív a PENTAX által fejlesztett objektívbe épített rázkódáscsökkentő mechanizmussal (SR – Shake Reduction). Mivel a mechanizmussal akár 3,5 fényértéknyivel hosszabb záridő is elérhető, éles, bemozdulás-mentes képek készíthetők rosszul megvilágított szituációkban, kézben tartott fényképezőgéppel.

5. Megbízható időjárásálló konstrukció
Az AW széria (All Weather) új modelljeként, az objektív felépítése ellenállóvá teszi a por, és az időjárással szemben. Az objektíven 11 speciális tömítés található, a por és nedvesség elleni hatékony védelem érdekében. A PENTAX 645D fényképezőgéppel használva, a felhasználó egy strapabíró, megbízható képalkotó eszközt tarthat a kezében, amely igazán zord szituációkban is ellenáll a természet erőinek.

6. Egyéb jellemzők

  • SP (Super Protect) bevonat a frontlencsén
  • Lekerekített rekesz-lamellák a gyönyörű bokeh érdekében
  • Beépített DC motor által hajtott csendes AF
  • Quick-Shift Focus System, mely lehetővé teszi az azonnali átváltást manuális fókuszra
  • Szűrőzhető objektív, mely a nagylátószögű objektívek között kivételes