Porszívózd ki a fényképezőgéped!

0

A cserélhető objektíves fényképezőgépek egyik vissza-visszatérő problémája a szenzor elé leülő vagy letapadó szennyeződések, amelyek többnyire objektívcserekor kerülnek be a tüköraknába, majd a használat során a tükör által gerjesztett turbulenciákkal jutnak el a szenzorig. Bár a gyártók ma már kivétel nélkül kínálnak ultrahangos szenzortisztítást, a probléma még ma is jelen van. Erre kínál megoldást a japán Fujin.

A négy darab AAA mikroceruza elemmel működő, objektívhez hasonló felépítésű szenzorporszívó a bejutó levegő szűrését 2,5 mikronos 3M szűrővel oldja meg az tisztító külső peremén, míg a porszemeket tartalmazó levegő a középső nyíláson tud kijutni.
A használat során a gépre felcsavart szenzorporszívó bekapcsolása után egy szenzortisztítást kell elindítani a fényképezőgépen, majd jöhet a manuális szenzortisztítás mód, amikor a tükör felcsapott állapotban, a zár pedig lefutott állapotban engedi a szenzortisztítást. A nagy sebességű és speciálisan tervezett légáram a gyártó szerint a sarkokból is kisepri a porszemeket (a letapadt szennyeződésekkel természetesen ez sem tud mit kezdeni).

A termék egyelőre Canon EF bajonettel kapható, Japánban.