Érkezőben: Tamron SP 15-30mm f/2,8 Di VC USD

0

A Tamron bejelentette nagylátószögű SP 15-30mm f/2,8 Di VC USD zoomobjektívének fejlesztését.

Az új, fullframe szenzoros fényképezőgépekhez készülő nagylátószögű zoomobjektív kiváló fényerővel rendelkezik, a teljes zoomtartományban 1:2,8 fényerőt kínál. Emellett rendelkezik optikai stabilizátorral is, így a gyenge fényben történő kézből fotózás sem jelenthet problémát. Az objektív a legfrissebb ultrahangos élességállító rendszert (USD – Ultrasonic Silent Drive) kapja, amely csendes, gyors és pontos fókuszálást eredményez, valamint folyamatos kézi élességállítást is lehetővé tesz.

Az objektíven belül az első csoportban XGM (eXpanded Glass Molded Aspherical – kiterjesztett aszférikus üveg lencsetag) és LD (Low Dispersion – alacsony szórású) tagokat is elhelyeztek a tűéles, torzítás- és aberrációmentes leképezés érdekében. A lencséket BBAR (Broad-Band Anti-Reflection – széles hullámhossz tartományú tükröződésmentesítő) és eBAND (Extended Bandwidth & Angular-Dependency – kiterjesztett tartományú és beesési szög függő) tükröződésmentesítő bevonatokkal is ellátták, így a fényes tárgyak szellemképeit, illetve a becsillanásokat is jelentősen csökkentették. Ezen kívül az első lencsetag – a Tamron objektívek közül elsőként – fluorin bevonatot is kapott, amely szükségtelenné teszi – az egyébként ekkora méretben már optikailag káros – frontlencse védő szűrő alkalmazását, hiszen maga a fluorin bevonat is vízlepergető hatású, s a tisztítást is megkönnyíti (no persze a fizikai behatások ellen nem véd úgy, mint egy plusz üveg szűrő).

A Tamron SP 15-30mm f/2,8 Di VC USD objektívet elsőként a Photokina 2014 szakmai kiállításon és vásáron mutatják be Kölnben, a kereskedelmi forgalomba kerülés, az ár és a termék pontos adatainak megjelenésére még várnunk kell.

Sajtóközlemény:

SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD (Model A012)

A Tamron bejelentette a kategóriájában világelső, vadonatúj f/2.8 rekeszértékű, rendkívül nagy látószögű zoom objektív fejlesztését, full-frame DSLR gépekhez, VC (Vibration Compensation) kép-stabilizátor funkcióval.

Az XGM (kibővített üvegből öntött aszférikus) és az LD (alacsony szórású) lencse elemek biztosítják a kiváló rajzolatot. A lencsék eBAND bevonata, párosulva a BBAR bevonattal, minimálisra csökkentik a nagy látószögű lencsék okozta rejtett szellemképeket és a tükröződéseket.

A Tamron, 2012 óta az alábbi objektíveket jelentette be full-frame szenzorral rendelkező DSLR fényképezőgépekhez:
TAMRON SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD
TAMRON SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD
TAMRON SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 VC USD
TAMRON SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD

A sorozat legújabb tagja a TAMRON SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD, amivel először a Kölnben megrendezett Photokina kiállításon találkozhat a nagyközönség 2014. szeptember 16-21. között.

1. Kiváló képminőség
Az XGM (kibővített üvegből öntött aszférikus) és az LD (alacsony szórású) lencsék (összesen 18 lencsetag) 13 csoportba vannak rendezve az olyan rendellenességek kiszűrése érdekében, mint például a geometriai torzítás és a kromatikus aberráció. Így lehetséges, hogy ez a vadonatúj zoom objektív kiemelkedő képminőséget biztosít a teljes tartományban, már a sarkoktól kezdődően.

2. Kiemelkedő képstabilizálás
Az amatőr és profi felhasználói oldalról érkező igényekre reagálva, került beépítésre a stabilizátor, melyet úgy hangoltak, hogy bármilyen fényviszonyok mellett, a teljes zoom tartományban minimálisra csökkentse a bemozdulásból eredő életlenséget.

3. eBAND és továbbfejlesztett BBAR bevonatok
A Tamron által kifejleszett BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) bevonatnak köszönhetően a lencse fényáteresztő képessége tökéletesen egységes, ezzel minimálisra csökken a peremsötétedés mértéke. Párosulva az eBAND bevonattal, segít hatékonyan kiküszöbölni a szellemképeket, nem kívánt tükröződéseket.

4. Antifouling bevonat
A domború és nagy átmérőjű első lencsére, nem helyezhető fel védő szűrő, azonban, hogy mégis maximálisan védve legyen ez a lencsetag, egy lerakódásgátló bevonatot kapott, amely taszítja a vizet illetve szennyeződéseket.

5. Lenyűgöző „bokeh”
A 9 egységből álló lekerekített rekeszlamellák közel teljes körformát alkotnak akkor is, ha 2 lépésre vannak a teljesen nyitott állapottól, ennek köszönhetően ideális „bokeh” effektus érhető el.

6. Gyors és pontos autófókusz
Az objektívben továbbfejlesztésre került az autofókusz. USD (Ultrasonic Silent Drive) segíti a tű éles képek megalkotását, köszönhetően a nagy nyomatéknak és a gyors reagálási sebességnek. Az eszköz rendkívül csendesen működik. A manuális fókusz könnyedén elérhető, a végtelenített gyűrű segítségével.

7. „SILKYPIX” RAW képfeldolgozó szoftver
A SILKYPIX Developer Studio szoftver segítségével lehetőség van magas színvonalú RAW adatok kiigazítására és kezelésére úgy, mint fehéregyensúly kezelés, szín, élesség és tónusgörbék beállítása. A program az általunk használt objektív adataira támaszkodva felkínál több lehetőséget a szerkesztésre és módosításra. Sőt, képes beállítani az objektív adatai szerint a legjobb képminőséget.

A Tamron a szoftver új kiadásával nem csak a profi fotósokat célozza meg, hanem azokat is, akik egy könnyen kezelhető, megfizethető, okos szoftverre vágynak. Minden igényt kielégít, amire csak egy fotósnak szüksége lehet.