Samsung S 50-150mm f/2,8 ED OIS

0

Bár az objektívet még hétfőn jelentették be, s erről az objektívől már az élő sajtótájékoztató közvetítés során említést tettünk, sajnos részletes anyagot nem kaptunk hozzá, így a Photokina legfontosabb feladatait vettük előrébb. Most azonban jut időnk a részletek megírására is, így pótoljuk ebbéli hiányosságunkat.

A Samsung S 50-150mm f/2,8 ED OIS négy extra-alacsony (ED) tagot tartalmaz, amely csökkenti a színhibát, emellett a kis méret elérése érdekében extra nagy törési mutatójú (XHR – Extra Hight Refraction) lencsetag is került az objektívbe, miközben a fényerőt sikerült a teljes zoomtartományban f/2,8-on tartani. A belső élességállítású optika négy tengelyes stabilizátorral is rendelkezik, az élességállítást pedig UPSM (Ultra Precise Stepping Motor) léptetőmotor végzi.

Az új telezoom APS-C szenzoron olyan látószöget kínál, mint egy kisfilmes gép 77-231 mm-es objektívvel, a mélységélesség pedig megfelel egy kisfilmen lévő f/4,2 objektívének.

Az SHS bevonat (Samsung Hyper Shield Coating) védelmet nyújt a fröccsenő víz ellen, a párásodás ellen, valamint az ujjlenyomatokat sem gyűjti, s a frontlencse tisztítása is könnyebb. Az egyedi fókuszhatárolónak köszönhetően (Custom Focus Limiter) a felhasználó könnyedén beállíthatja a használni kívánt tárgytávolság tartományt, így még gyorsabb élességállítás valósítható meg, amely főképp sportfotózásnál, de akár természetfotózásnál is igen hasznos lehet.

Az időjárásálló szigeteléssel ellátott objektív 1600 amerikai dollárért lesz megvásárolható.