PHOTOEXPO 2014: Maklári Tót Attila előadása

0

Címlapsztárrá változtatás titkai címmel nézhették végig a szakmai jeggyel rendelkezők a PHOTOEXPO 2014 utolsó előadását, melyet Maklári Tót Attila tartott.

Maklari_Tot_Attila_IMG_1234
Maklári Tót Attila divat- és reklámfotós tartott előadás vasárnap délután arról, mire kell figyelnünk s mit kell tennünk ahhoz, hogy kiváló címlapfotót készítsünk. Nem maradt ki az első lépések ismertetése és a megrendelővel való kommunikáció fontosságát jelző részek sem Attila beszédéből. Szó volt a különböző megvilágítási módokról, arról, hogy melyik típusú képnél milyen világítást érdemes használni, s ezekre képes példákat is láthattunk. Kiemelte Attila a képek kompozícióját is, különös tekintettel a modellek képen történő vágására (fej, kéz, könyök, stb.), hiszen ezt sokszor nem tudjuk elkerülni. Megnéztük a retusálási lehetőségeket, konkrétan egy „megkímélt 30-ason”, majd az egyik ékszerfotózáson készült videón győződhettünk meg a jó smink fontosságáról.
Maklari_Tot_Attila_IMG_1231
Maklari_Tot_Attila_IMG_1234 Maklari_Tot_Attila_IMG_1239 Maklari_Tot_Attila_IMG_1243 Maklari_Tot_Attila_IMG_1249 Maklari_Tot_Attila_IMG_1250 Maklari_Tot_Attila_IMG_1252   Maklari_Tot_Attila_IMG_1256