Új videokamera sorozat a JVC-től

0

4KCAM néven új videokamera szériát indított a JVC, első körben három új modellt kínálva.

GY-LS300

GY-LS300

A professzionális használatra szánt JVC GY-LS300 4/3″-os képérzékelőt kapott és ennek megfelelő objektív bajonettet Micro4/3″-os optikák számára. A készükél 4K Ultra HD és Full HD felbontásra képes 4:2:2 mintavételezéssel, de SD és webre optimalizált formátumok is választhatók. A kamerában egy JVS 4K Super 35 mm-es CMOS szenzor dolgozik, a felvett anyag pedig SDHC, vagy SDXC kártyákra kerülhet.

A kamera jövő márciusban kerül forgalomba 4450 dolláros áron.

Kisebb testvérén a JVC GY-HM200-on már nem cserélhető az objektív, és szenzora is kisebb, bár az 1/2,3″-is BSI-CMOS egy átlag videokamera érzékelőnél azért nagyobb. Használhatjuk 4K Ultra HD, 4:2:2.es Full HD (50 Mb/mp) és SD felvételekhez. A beépített objektív 12x-es optikai zoomot kínál, mely HD módban 24x-ig bővíthető.

A készüléket elsősorban videóközvetítésekhez ajánlják, melyet a beépített HD streaming engine támogat, de SDHC vagy SDXC kártyára a felvétel mentése is lehetséges. A jó hangminőséget dupla XLR audió bemenet biztosítja, melyeket beépített fantomtáppal is elláttak. Videó kimenetként SDI és HDMI aljzatok kerültek rá.

Megjelenése jövő februárban esedékes, 2995 dolláros bevezető áron.

GY-HM200

GY-HM170

A trió legkisebbje a GY-HM170 a többiekhez hasonlóan professzionális kezelőszerveket és strapabíró házat kapott. Segítségével 4K Ultra HD (H.264), vagy normál HD és SD minőség érhető el többféle felbontásban és képfrissítési sebességgel. Beépített optikája 12x-es zoomátfogású, két darab beépített ND szűrővel. A videokamerán sztereó mikrofon és 3,5mm-es hangbemenet található. HDMI aljzatán keresztül élő 4K UHD jel továbbítható. Felvétel közben a 3,5″-os LCD-n, vagy 1,56 megapixeles elektronikus keresőn ellenőrizhető a felvétel. A kész anyag SDHC vagy SDXC memóriakártyákra menthető.

A legkisebb modell szintén februárban kerülhet a boltokba 2495 dolláros árcédulával.