GoPro HERO+ LCD

0

Az akciókamerák legismertebb gyártójának számító GoPro egy új taggal bővítette termékpalettáját. A HERO+ LCD 60 fps sebességű FullHD (1080p) videofelvételre képes, állókép módban pedig 8 megapixeles fotók készíthetők vele.

Legfontosabb újdonsága a hátulján lévő érintőképernyő, mely nagyon egyszerűvé és kényelmesség teszi vezérlését, vagy a kész videók és képek lejátszását. Visszajátszáskor a fontosabb momentumok a HiLight Tagging szolgáltatással kulcsszavazhatók, de beépített szerkesztési lehetőségeket is kapunk.

A beépített Wi-Fi és Bluetooth kapcsolattal könnyedén csatlakozhatunk a GoPro Apphoz, vagy akár mobil eszközzel távvezérelhetjük a kamerát. A QuickCapture segítségével egy gombnyomással indítható a felvétel.

A legolcsóbb HERO modellhez hasonlóan ezt a készüléket is egy vízálló házba építették, mely 40 méteres mélységig biztosít védelmet számára. Akkumulátora – kikapcsolt képernyővel és Wi-Fi-vel – kb. 2 órányi felvételhez elegendő energiát tárol.

A kamera legfeljebb 64 GB-os, akár UHS-I sebességű SD/SDHC/SDXC memóriakártyákkal bővíthető.

A GoPro HERO+ LCD nemzetközi forgalmazása július 12-én kezdődik. Bár minden hírforrás low-end eszközként hivatkozik rá, ára azért jelentősen meghaladja majd a legolcsóbb GoPro HERO modellét. 300 dollár körül lesz beszerezhető. A legolcsóbb változat jelenleg 130, a Silver és Black csúcsmodellek pedig 400 és 500 dollárért kaphatók.