Indul a következő SWPA pályázat

0

Tóth Zoltán: A Fal (SWPA 2015)

Ismét várja a jelentkezőket és a szebbnél szebb fotókat a világ legnagyobb nemzetközi fotópályázata, a Sony World Photography Awards. A SWPA 2016 versenyen több szekcióban indulhatnak a nevezők, így amatőrök, fiatalok és profik is külön díjazásban részesülnek. A szekciókon belül többféle műfajban is kipróbálhatja magát mindenki.

A nemrég lezajlott 2015-ös etapra 171 országból, több mint 173 ezer pályamunka érkezett. A döntősök képeiből összeállított kiállítást a londoni Somerset House-ban rendezték, melyre közel 34 ezren voltak kíváncsiak.

További részletek az alábbi sajtóközleményben:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Indul a nevezés a világ legnagyobb fotópályázatára – SWPA 2016

  • A professzionális szekcióban két új műfaj is megjelenik: Művészet és Dokumentáló jellegű fotózás
  • Rekordszámú jelentkező és látogató az idei, 2015-ös pályázaton és annak kiállításán

2015.június 1.: A Sony World Photography Awards 2016 – a világ legnagyobb fotópályázata – melyet a World Photography Organisation szervez, már várja a jelentkezőket a 2016-os megmérettetésre.

Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a rangos fotósverseny, mely mára kivívta magának a professzionális fotósok elismerését is. Évről évre lehetőséget kapnak mind a feltörekvő tehetségek, mind pedig az elismert művészek, hogy bemutassák az elmúlt egy év legjobb kortárs alkotásait.

A fotósok a www.worldphoto.org oldalon keresztül jelentkezhetnek, és a következő szekciók közül választhatnak: Professzionális, Nyitott, Ifjúsági, Nemzeti Díj és Diák fókusz.

Újdonság lesz 2016-ban, hogy a Professzionális szekcióban két új műfajban is megmérettethetik magukat az alkotók: Művészet és Dokumentáló jellegű fotózás. Az újítás célja, hogy világosabb struktúrában nyújtsunk lehetőséget a fotósok megismerésére. A Művészet műfajba tagozódik a Színpadi és Őszinte alkategória, a Dokumentáló jellegű fotózáson belül pedig a Mindennapi élet és Környezet alkategóriákra lehet jelentkezni.

Ebben az évben a British Journal of Photography (BJP) – a világ egyik legrégebben piacon lévő magazinja – is hivatalos partnere lett a World Photography szervezetnek és a Diák Fókusz szekciónak. A megállapodás értelmében a Diák Fókusz szekció nyertese online megjelenést kap a BJP weboldalán valamint az Instagram oldalán.

A Sony World Photography Awards rengeteg lehetőséget nyújt minden pályázónak. Az összes beküldött képet szakmai zsűri szemlézi, akik a fotóipar kiemelkedő alakjai. Emellett a középdöntős és a győztes fotósok globális hírnevet és elismertséget szereznek, valamint lehetőségük van arra, hogy munkáikat népszerűsítsék és értékesítsék a World Photography Organisation szervezeten keresztül.

A díjak az előző évekhez hasonlóan a következőek: a Sony legújabb digitális képalkotó eszközei; részvétel a Sony World Photography Awards kiállításán a londoni Somerset House-ban; megjelenés a 2016-os díjazottak könyvében; és 30.000 dollár.

A Sony World Photography Awards 2015-ös fotósversenyére 173.444 pályázat érkezett a világ 171 országából. A 2015-ös L’Iris d’Or, avagy az Év Fotósa címet a Getty Images fotósa, John Moore kapta. A döntősök és nyertesek képeit a minden évben megrendezésre kerülő kiállításon mutatták be a londoni Somerset House-ban, melyet idén rekordszámú – 33.394 – látogató tekintett meg.

A Sony World Photography Awards 2016 döntős listája 2016.február 23-án kerül kihirdetésre, majd a kategóriák győzteseit április 21-én jelentik be. A kiválasztott képekből 2016. április 22 és május 8. között rendeznek kiállítást a londoni Somerset House-ban.

A 2015-ös döntős és nyertes képek elérhetőek és letölthetőek a press.worldphoto.org honlapról.