Lightroom támogatás az Iristának

0

Teljes Lightroom támogatást kapott a Canon Irista nevű felhő alapú képkezelő rendszere, amelynek köszönhetően közvetlenül a Lightroomból exportálhatunk az Iristába, ráadásul a metaadatok segítségével a keresés is könnyebbé válhat.

Az Irista emellett a költségtérítés nélkül elérhető tárhely méretét is növelte, így immár Magyarországról is elérhető a felhasználónkénti 15 GB-os tárhely, amely kedvező díj ellenében tovább bővíthető.

Sajtóközlemény:

Canon irista: megújult felhő tárhely a fotózás szerelmeseinek

Megvalósult a teljes Adobe Lightroom integráció

Budapest, 2015. február 4. – A Canon felhő alapú képkezelő szolgáltatása, az irista mostantól még felhasználóbarátabb, mint eddig. A frissített szolgáltatások mellett a Canon a szolgáltatás új, a fotózás szerelmesei számára nagyobb tárhelyet kínáló többszintű előfizetéseinek árait is nyilvánosságra hozta.

A mostantól hazánkban elérhető szolgáltatások:

  • Adobe® Lightroom® integráció: A képek közvetlenül a Lightroomban szerkeszthetők úgy, hogy a program azokat az irista fiókban tárolja, és a szerkesztett változatokat is oda szinkronizálja, így az összes fénykép egyetlen helyen tartható. A Lightroom felhasználók a képek mellett a metaadatokat (XMP) is elhelyezhetik, így a fotók később szűrőkkel kereshetők.
  • Táblagépekre optimalizált felület: Az irista mostantól iOS és Android táblagépekkel is egyszerűen és kényelmesen használható.

Nagyobb tárhely a fényképezés szerelmeseinek
Az irista mostantól minden előfizetési szint számára nagyobb tárhelyet kínál, az ingyenes regisztrációhoz például 15 GB felhő tárhely jár – teljes irista funkcionalitással. A nagyobb képállománnyal rendelkező lelkes amatőr vagy profi fotósok pedig mostantól havi vagy éves előfizetési díjért 200 vagy 500 GB tárhelyet kaphatnak, amit akár tovább is növelhetnek.

A megújult irista előfizetési díjai a következők:

  • 15 GB tárhely: Teljes funkcionalitás díjmentesen
  • 200 GB tárhely: Havi 4,99 vagy évi 49 EUR
  • 500 GB tárhely: Havi 10,99 vagy évi 109 EUR

További tárhely vásárolható évente 39 EUR/200 GB , 69 EUR/500 GB vagy 109 EUR/1 TB áron.

A Lightroom-ban szerkesztett képek akár a felhasználó Facebook oldalán is megjeleníthetők, ehhez mindössze a két platform közötti teljes körű, kölcsönös hozzáférést kell biztosítani. A megújult irista szolgáltatásai már elérhetők: www.irista.com