Olympus TOUGH TG-860

0

A tavaly év elején megjelent TG-850 modell után most itt a TG-860. A TOUGH jelző a strapabíró kompaktokat jelenti az Olympusnál, ami jelen esetben azt jelenti, hogy 15 méteres vízmélységnek, 2,1 méterről történő leejtésnek, 100 kg-os nyomásnak, és -10 fokos fagynak is ellenáll.

A fényképezőgép egy 16 megapixeles hátsó megvilágítású CMOS képérzékelőt kapott. Optikája 5x-ös zoomátfogású, kisfilmes értéken 21-105mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal. A remegésmentes képeket hibrid (szenzor elmozdításos+digitális) 5-tengelyes stabilizátor biztosítja, a gyors képfeldolgozást pedig a TruePic VII processzor.

A gépet a selfie-rajongók igényeihez igazították, mivel 3″-os, 460 ezer képpontos LCD-je az önarcképekhez igazítható, elején pedig egy külön Face gombot találunk, amit a Self Portrait (önportré) mód is kiegészít.

A TG-860 time-lapse sorozatot is kínál, de választhatunk sport sorozatot, vagy sportkamera módot is. A videók Full HD felbontásban készülhetnek, 60 kocka/mp frissítési sebességgel.

A gép mobiltelefonról is távvezérelhető, köszönhetően Wi-Fi szolgáltatásának, a túrázók pedig ebben a modellben is megtalálják a GPS funkciót.
Opcionálisan további búvártokot is vásárolhatunk a géphez, amely külső fényforrás kezelését is támogatja.

Az Olympus TOUGH TG-860 főbb tulajdonságai:

 • strapabíró gépváz, mely kesztyűben is vezérelhető
 • 16 meghapixeles BSI-CMOS szenzor
 • TruePic VII feldolgozórendszer
 • Olympus iHS technológia
 • 5x optikai zoom (21-105 mm ekv.)
 • Hibrid 5-tengelyes stabilizátor
 • 3″-os dönthető-felhajtható (460 ezer képpontos) LCD
 • Elöl lévő Face gomb és Self Portrait mód
 • Full HD videó, 60 fps sebességgel
 • Time-lapse mód
 • Wi-Fi (mobil eszközről távvezérelhető)
 • GPS

Sajtóközlemény:

Az Olympus TOUGH TG-860 mindent megad, amire az akciódús élet szerelmeseinek szüksége lehet – mint az extra-nagylátószögű optika, egykezes vezérlés, „selfie-barát” elforgatható LCD kijelző, vagy az opcionális külső hám.

A legnagyobb nagylátószög bevetésre kész

Február 5, Prága – Mountain bike-kal lefelé száguldva a hegyről, vagy hullámokat vadászva kite-tal – ha meg akarjuk örökíteni az akciót, egy extra-nagylátószögű fényképezőgépre lesz szükségünk, főleg, ha egy kézzel, egyszeri lehetőséggel gazdálkodva kell megoldanunk a feladatot. Ezért választotta az Olympus új STYLUS Tough TG-860 fényképezőgépébe a kompakt fényképezőgépek kategóriájában elérhető legnagyobb látószögű optikát (21-105mm*). Ráadásul itt többről van szó, mint egy exponáló gomb használatáról: az adrenalin rajongói a tűéles fotókat, bemozdulás-menetes selfie-ket, illetve a többféle formátumú videókat akció közben, kesztyűben, vagy anélkül, jobb-, vagy balkézzel is elkészíthetik. Hogy egy kezünket szabaddá tegyük, használhatjuk az új sport tokot, mely gyakorlatilag egy extra biztonságot nyújtó hám.
Sőt – a dönthető LCD által a selfie-k és minden más felvétel készítése igencsak egyszerű még akkor is, ha az extrém látószög miatt nem látjuk a gép hátulját. A TG-860 használói fényképezőgépüket akár okostelefonról, WiFi-n keresztül távirányítással vezérelhetik, illetve a GPS-koordinátákkal felvértezett felvételeket közösségi oldalakon oszthatják meg – az Olympus OI.Share alkalmazással, gyakorlatilag bárhonnan. A TG-860 pontosan a bárhová elvihető fényképezőgépet definiálja. Porálló, vízálló 15m vízmélységig**, ütésálló 2,1m magasságból történő leejtésig**, törésálló 100kg** terhelésig, illetve fagyálló -10°C hőmérsékletig**. Március közepétől a boltokban – MyOlympus tagként online regisztrálva 6 hónap jótállási idő hosszabbítással***.

Még nagyobb látószög
A Tough névhez és elődeihez méltóan az új TG-860 is végigment minden vizsgálaton, ahol leejtették, fagyasztották és elmerítették**. És a tömítések tömítenek, a szegecsek tartanak, a képek pedig tökéletes képek maradnak. Az új Tough a képminőség tesztelését is könnyedén veszi ragyogó színeivel. És ez a minőség most kiegészül a szuper-nagylátószögű közelképekkel – köszönhetően a kompakt outdoor gépek kategóriájában elérhető legnagyobb látószögű optikának. Az 5x optikai zoommal ellátott 21-105mm* optika lehetővé teszi, hogy a téma teljes egészében beleférjen a képbe – különösen a csoport-selfiek esetében. Kisebb látószöggel rendelkező optikákkal nem nehéz lehagyni egy fület, kart, vagy egy teljes embert és a képminőség eleve romolhat a nagylátószög tartományban. A 16 megapixeles, hátulról megvilágított CMOS szenzor és a nagyteljesítményű TruePic VII processzor biztosítja, hogy a nagylátószögű optika képességei széltől szélig tökéletes minőségű végeredményt hozzanak, gyorsmozgású témák és gyenge fényviszonyok esetén is. Sőt, a TG-860 automatikusan kompenzálja az olyan hatásokat, melyek egyébként lerontanák a nagyszerű fotókat (például amikor az arcok természetellenesen nagynak látszanak).

Fantasztikus filmek
A nagylátószög nem csak a fotóknál hasznos. A mozifilmszerű szélesvásznú videók készítéséhez a STYLUS Tough TG-860 5-tengelyes hibrid képstabilizátorral és az új Sportcam felvételi móddal járul hozzá, mely a képarányt automatikusan 16:9-re állítja – így nem kell választani a téma és a mögötte látható panoráma között. A Sportcam móddal háromféle videó formátum között választhatunk: szuper-finom HD, 1080 60p felvétel, nagysebességű videofelvétel (az akció lassított lejátszásához), valamint Time-Lapse videofelvétel****. Ha a történéseket remekbeszabott sorozatképeken szeretnénk megörökíteni, a Sport Burst módban 0,05 és egy perc közötti felvétel időközöket állíthatunk be.

Szuper selfie-k
Nagy, 3” méretű, dönthető, ki- és megfordítható LCD kijelzőjével a TG-860 igencsak értékes segítséget nyújt a selfie-k komponálásában, illetve más, nagyon magasról, vagy nagyon alacsony látószögből történő felvétel készítésében. Sőt, egy második kioldógomb is rendelkezésre áll, így a lehető legbiztosabb fogás kiválasztásával készíthető el a felvétel. Az Olympus még egy ‘Face’ gombot is elhelyezett a gép elején, az optika mellett, így kényelmesen készíthető felvétel, annak veszélye nélkül, hogy a biztos fogást elveszítenénk. Az Önarckép (Self Portrait) módban a TG-860 automatikusan a gépet tartó személyre fókuszál, visszavesz a segédfényből a vakítás elkerülése érdekében, valamint megjeleníti a visszaszámlálást (ha használjuk azt). A Face gomb funkciója megváltoztatható, így használható videofelvétel indításához, az LCD kijelző fényerő erősítéséhez, vagy extra segédfény bekapcsolásához – valamint a Szupermakró menü megjelenítéséhez (mely Underwater Macro funkciót is kínál) a lenyűgöző természetfotók megörökítéséhez.

Egyedülálló egykezesek
Selfie készítése közben előfordul, hogy nem lehet rendesen kitartani a gépet. A STYLUS Tough TG-860 erre is felkészült. Mivel WiFi kapcsolattal rendelkezik, így egyszerűen letehetjük, vagy állványra helyezhetjük (portré és látkép pozícióba is!), a vezérlést pedig távirányítással, okostelefonról, az ingyenes Olympus OI.Share alkalmazással végezhetjük. Az egyszerű zárkioldás mellett készíthetünk sorozatképeket megadott intervallummal, vagy használhatunk időzítőt – mindezt akár az okostelefon kijelzőjéről beállítva. Természetesen így akár vezeték nélkül is feltölthetjük a végeredményt a telefonon keresztül, közösségi oldalakra.

A szörfösök, bringások és más, akciódús sportok szerelmesei számára a felvételkészítés érdekében két kéz szabaddá tétele általában nem lehetséges – főleg nem selfie fotózáshoz. Az opcionális Olympus Sport tok (hám) segítségével azonban a TG-860 biztonságosan rögzíthető és mondjuk a hátizsák pántjához csatlakoztatható. Felvétel készítéséhez pedig egyszerűen csak meg kell nyomni a Face gombot – amelyik kéz éppen szabadon van. Ha több időnk van, a kihúzható biztonsági heveder tartása mellett a fényképezőgépet kivehetjük a hámból úgy, hogy közben nem kell félnünk annak elvesztésétől, még ha egy hirtelen mozdulat miatt el is kell engednünk azt. Bárhol is használjuk a Tough gépet, annak biztonsága felől nem kell aggódnunk.

A Tough TG-860 március közepétől, fehér, narancssárga és fekete színben kapható.

Kiegészítők:

 • Sport tok (CSCH-123) – A fényképezőgép biztonságos tárolásához. A kézben tartás helyett például hátizsák pántjára rögzíthető és a biztonsági hevederrel mindig fixnek tudható. Tartozéka egy karabiner és a gyorskioldó mechanizmus a sokoldalú használhatóság érdekében.
 • Búvártok (PT-057) – Szigorú tesztelési folyamat alapján 45 méter mélységig vízálló. A Face gomb nagylátószög, vagy akár makró funkcióval is felruházható és akár kesztyűvel – a búvártokon keresztül is – üzemeltethető.
 • Szilikon váztok (CSCH-124) – A tökéletesen testreszabott váztok által a fényképezőgép fogása sokkal biztosabb lehet, ráadásul – a legkeményebb körülmények között – fokozottabb védelmet nyújt. Az LCD kijelző, a Face gomb és a két állványcsatlakozó ugyanúgy elérhető a tok felhelyezése után is.
 • Puha védőtok (CSCH-121) – Stílusos, időjárásálló tok karabinerrel, kifejezetten a gyors vízelvezetéshez és a fokozott szellőzéshez tervezve – így a fényképezőgép gyorsabban megszáradhat. Elérhető fekete, kék, illetve piros színben.
 • Úszó csuklószíj (CHS-09) – E remek formatervezésű, piros színű csuklószíj által a vízbe esett fényképezőgép könnyen megtalálható.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva.

* 35mm ekvivalens. 2015. februári adatok alapján. A kompakt outdoor fényképezőgépek között.
** Vízálló az IEC 529 IPX8 szabvány szerint. Ütésálló a MIL szabvány szerint (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Fagyálló és törésálló az Olympus tesztelési eljárásai alapján.
*** További hat hónap jótállási idő a vásárlásnak megfelelő országban érvényes kötelező jótállási időn felül.
**** A videofelvétel automatikusan leáll, ha a felvétel eléri a 4 GB fájlméretet, vagy a 29 perc játékidőt.