Firmware az Olympus OM-D EM-1-hez és a Stylus 1-hez

0

Szoftverfrissítést jelentett be csúcsmodelljéhez, az OM-D E-M1-hez az Olympus. A v3.0 verziószámon futó firmware nem hibajavításokat, hanem új funkciókat tartalmaz nevezetesen 9 kép/mp sebességű videót és folyamatos AF lehetőséget. Ezen felül a kompatibilis lesz az OI.Share legfrissebb, v2.5-ös változatával, melynek köszönhetően folyamatos élőkép mellett készíthetünk videókat Wi-Fi kapcsolattal távvezérelve.

A másik frissítéssel érintett modell a Stylus 1 típusnevű kompaktjuk, mely még több újdonságot kap a v2.0 verziószámú firmware-nek köszönhetően:

  • Használhatóvá válik az extravékony WCON-08X konverter, mellyel 22,4mm (ekv.) nagylátószög is elérhető a fényerő változása nélkül.
  • Időzített sorozat (time-lapse) módot kapunk.
  • Step Zoom funkcióval léptethetők a legnépszerűbb gyújtótávolság értékek.
  • A 35mm-ekvivalens gyújtótávolság értékek a képernyőn is ellenőrizhetők.
  • Új Small Target AF (kis célpontos autofókusz) mód, mely pontosabban kijelölhető célterületet jelent.
  • A gép kompatibilissá válik az OI.Share v2.5 szoftverrel, így Wi-Fi-n keresztül távvezérelhető.

A legújabb firmware-ek az Olympus Digital Updater oldalról ingyenesen letölthető.

Sajtóközlemény:

Olympus OM-D E-M1 Firmware Upgrade v3.0 frissítés folyamatos AF funkcióval és 9fps felvétellel, valamint videó rögzítése Live View használatával, okostelefonon keresztül

Új firmware az OM-D E-M1 zászlóshajóhoz

2015 Február 5, Hamburg – Megjelent az Olympus legújabb firmware frissítése az OM-D E-M1 fényképezőgéphez, mely két új jellemzővel bővíti a többszörös díjnyertes vezérmodell szolgáltatáskínálatát. A frissítés 9 fps folyamatos autofókuszt kínál az OM-D gépek sajátjaként megismert Dual Fast AF kiegészítéseképpen, mely minden képre újra és újra elvégzi az élességállítást – így tűéles felvételeket biztosít, bármiféle elmosódás nélkül. Az új frissítésnek köszönhetően az E-M1 kompatibilis az OI.Share legújabb verziójával (v2.5), ezáltal a Live View funkció videofelvétel esetén is a WiFi-n keresztül csatlakoztatott okostelefonról használható. A frissítés ingyenesen letölthető az Olympus Digital Camera Updater weboldalról.

A D-SLR-eket megelőzve
A 2013-ban bemutatkozó, Mikro-NégyHarmad formátumú OM-D E-M1 a valaha készült egyik legfejlettebb kompakt rendszerfényképezőgép. A hagyományos tükörreflexes gépeket a méret, súly és a képminőség terén is megelőzve igen széleskörű elismerésnek örvend a profi fotósok körében – nem is beszélve a neves díjakról. Legutóbb az iF Product Design Award 2014 díját nyerte kompakt, könnyű kivitele és az ikonikus design által. Korábban a Product of the Year 2013 díjat hozta el a dpreview magazintól.

Az új, távolról is használható Live View videofelvétel funkció segítségével a gép használói több beállítást is megadhatnak az okostelefonról, WiFi-n keresztül – például a felvételi módot. Emellett az elektronikus vezérlésű objektívek zoom beállítása, a felvétel gomb aktiválása, illetve a felvételek gyors átvitele is megoldható az alkalmazás használatával. A kapcsolódás igen egyszerűen, a fényképezőgép kijelzőjén megjelenő QR kód segítségével történhet.

A kényelmes méretek mellett az E-M1 a világ egyik leggyorsabb autofókusz rendszerével és 5-tengelyes képstabilizátorral rendelkezik – mely ideálissá teszi a spontán, kézből történő videofelvételre és fotózásra. Az új firmware által kínált folyamatos AF és 9fps sorozatfelvétel mellett az OM-D a lehető legjobb teljesítményt hozza ki az objektívekből az automatikusan átváltó fáziseltérés és kontraszt AF rendszer által.

Profi munka
Az OM-D E-M1 által rögzített RAW fájlok az Adobe Photoshop Lightroom 3/4/5, Adobe Photoshop CS5.x/CS6/CC/CC 2014 és Adobe Camera Raw 6/7/8 programokkal tökéletesen használhatók – az Adobe Systems frissítésnek köszönhetően, mely a firmware frissítéssel együtt jelenik meg. Az Adobe frissítés tartalmazza a legújabb objektívek profiladatait mind az Olympus NégyHarmad, mind pedig a Mikro-NégyHarmad sorozatban – így nagy pontossággal kompenzálja az esetleges torzítást, árnyékolást, illetve kromatikus aberrációt.

Exkluzív E-M1 garancia és szerviz
Az Olympus OM-D E-M1 tulajdonosai a MyOlympus rendszerében történő termék regisztrációval hat hónap jótállási idő hosszabbítást élvezhetnek. Az Olympus fényképezőgépek vezérmodelljéhez ‘Service Plus’ szolgáltatás is jár, természetesen csak a regisztrált E-M1 tulajdonosok** számára. A jótállási idő hosszabbítás a vásárlásnak megfelelő országban érvényes kötelező jótállási idő végétől kezdődik.

Firmware frissítés a STYLUS 1 fényképezőgépekhez – nagyobb gyújtótávolság-tartomány, szélesebb nagylátószög, Time Lapse videofelvétel, időzített sorozatfelvétel és más újdonságok

Új firmware a STYLUS 1 kompakt fényképezőgépekhez

2015 Január 15, Hamburg – Megjelent az Olympus átfogó, előnyeit tovább bővítő firmware frissítése a kategóriateremtő STYLUS 1 kompakthoz. A Firmware Upgrade v2.0 a 2014-ben red dot design award díjazott gépnek nagyobb gyújtótávolság-tartományt és még szélesebb (22.4mm) nagylátószöget hoz. Az új firmware emellett a STYLUS 1 tulajdonosoknak az időzített sorozatfelvétel és a Time Lapse videofelvétel kreatív lehetőségeit is kínálja – mely funkciók igen népszerűek az Olympus prémium kategóriáját képviselő OM-D fényképezőgépek használói között. A széleskörű fejlesztés gyümölcse az OI.Share v2.5 alkalmazással való kompatibilitás, mely okostelefonról történő kioldó-távvezérlést jelent. Az új firmware ingyenesen letölthető az Olympus Digital Camera Updater weboldalról.

D-SLR jellemzők – a súly nélkül
A STYLUS 1 Firmware Upgrade v2.0 által a nagyteljesítményű kompakt tulajdonosai igazán lenyűgöző tájképeket és beltéri fotókat készíthetnek mindenféle nehéz felszerelés nélkül. A fényképezőgép kompatibilis az Olympus extravékony WCON-08X nagylátószög konverterével (mely a CLA-14 adapterrel használható), mely így együttesen akár 22,4mm nagylátószöget eredményez, az 1:2.8 rekeszérték meghagyásával. A gondtalan fotózás szerelmesei értékelni fogják az új Step Zoom funkciót, melynek köszönhetően a zoom az általánosan használt, 35mm-ekvivalens értékben jelenik meg – így nincs szükség a sokszor kényelmetlen gyújtótávolság-érték átszámításra. A gyújtótávolság érték az elektronikus keresőben a D-SLR gépekhez hasonlóan 35mm-ekvivalens értékben látható.

A frissítés további kreatív és felhasználóbarát jellemzőkkel ruházza fel a STYLUS sorozat már egyébként is kiváló képességekkel büszkélkedő vezérmodelljét. Az új, időzített sorozatfelvétel móddal akár 999 kép készíthető, 1 másodperc és 24 óra között beállítható időközökkel – így olyan látványos témák is rögzíthetők, mint a csillagok mozgása, vagy a járókelők sokfélesége. A Small Target AF segítségével rendkívül pontos élességállítás valósítható meg, míg a Focus Peaking könnyebbé teszi a manuális fókusz használatát az éppen éles terület éleinek fekete, vagy fehér kiemelésével.

Meghosszabbított jótállási idő
Az Olympus fényképezőgépek tulajdonosai a MyOlympus online platformon történő termékregisztrációval hat hónap jótállási idő hosszabbítást élvezhetnek. A jótállási idő hosszabbítás a vásárlásnak megfelelő országban érvényes kötelező jótállási idő leteltekor kezdődik.