Canon és Sony a legnépszerűbb fényképezőgép márkák

0

A BCNranking közzétette a 2014 januárjától december végéig számolt, japán eladási összesítéseit. Adataik szerint a szigetországban Canonból fogyott a legtöbb hagyományos kompakt (28,7%), míg második helyen a Nikon végzett (15,3%), a harmadik legnépszerűbb kompakt márka pedig a Casio, mely 15,2%-ával alig van lemaradva a Nikonhoz képest.

Az első két hely hasonlóan alakult a tükörreflexes gépek piacán is, mely három szereplőssé apadt, így 4,5%-kal a Ricoh (Pentax) is megkaparintotta a bronzérmet. A legtöbb DSLR – most is, mint az elmúlt években – Canon márkából fogyott, 54,7%-ban. A Nikon második helyéhez 39,1%-os részesedést gyűjtött össze.

Érdekesebben alakult a MILC gépek eladása, ahol az elmúlt években a Panasonic és főleg az Olympus volt a legnépszerűbb a japánok között. Tavaly viszont Sony gépből adták el a legtöbbet, mégpedig igen meggyőző, 34,3%-os részesedéssel. Ezt követi az Olympus 22,3%-kal, és Panasonic 11,9%-kal., vagyis a Micro4/3 vesztett a piacából a hazájában. A Sony persze évek óta ott volt az élbolyban, de az elsőség most sikerült neki először. Tavaly második volt az Olympus mögött és a Panasonic előtt.