Canon PowerShot G3X

0

Hamarosan boltokba kerülhet a nagy szenzoros, beépített objektíves G7X nagytestvére, mely ugyanúgy 20,9 megapixeles, 1″-os CMOS érzékelőt kapott, valódi képmérete pedig 20,2 megapixel. A feldolgozás ezúttal a DIGIC 6 rendszer feladata, az érzékenység ISO100 és 12800 között állítható, akár manuálisan is. Kézi beállításokban elődjéhez hasonlóan sokoldalú a gép, így nem lesz gond a rekesz vagy záridő szabályozásával sem (utóbbi max. 1/2000mp-ig), sőt RAW képformátumot kapnak az utófeldolgozásra vágyók.

És ha már az objektívvel kezdtük, ezúttal egy jóval nagyobb zoomátfogású (25x-ös), kisfilmes értéken 24-600mm-t adó optika került a gépbe. A nagyobb átfogás miatt persze le kell mondanunk a G7X kiváló fényerejéről, a G3X 1:2,8-5,6-ot kínál. Stabilizátora 5-tengelyes, melyből kettő optikai, a maradék három digitális korrekció. Az autofókusz rendszer ultrahangos (USM) meghajtású.

Az objektívre külön élességállító gyűrű került, mely más funkciókra is programozható, de automatikus zoom és zoomkivágás segítség is rendelkezésünkre áll. Ezen felül szükség esetén egy 3 Fé-t vágó szürke (ND) szűrő is bekapcsolható.

A fényképezőgép egy igényes magnézium ötvözet vázba bújtatva érkezik, mely a jobb középkategóriás Canon DSLR-ekhez hasonló időjárásálló szigetelést kapott. Kézreálló markolata a biztos tartást segíti.

Sorozatban legfeljebb 5,9 kép/mp sebességet képes elérni teljes felbontásban, amennyiben az autofókusz az első képnél rögzül. Folyamatos élességállítással 3,2 képmp sebessége.

Mozgóképet készítve Full HD felbontás a maximum, mely 24, 25/30, vagy 50/60 kocka/mp-cel készülhet, MP4 kódolással. Ha szükséges a felvétel közben akár kézi expozíciós beállítások és manuális élességállítás is elérhető. Az élő videóanyag HDMI kimeneten keresztül is külső rögzítőre továbbítható. A G3X-en fejhallgató és külső mikrofon csatlakozó is helyet kapott.

A készülék hátulján egy 180/45 fokban dönthető, 3,2″-os, érintésérzékeny LCD található, 1,62 millió képpontos felbontással. Keresőt nem kapunk, de utólag csatlakoztathatunk hozzá. Az erre szolgáló vakupapucsra külső rendszervakuk is csatlakoztathatók.

Szolgáltatásainak része a beépített Wi-Fi és NFC, melyek segítségével mobilos távvezérlése is lehetséges.

A PowerShot G3X képei és videói SD/SDHC vagy SDXC memóriakártyákra menthetők, melyek közül az UHS-I sebességosztályúakat is támogatja.

Alaptartozéka egy lítium-ion akkumulátor (NB-10L) és a hozzá való töltő. Egy töltéssel kb. 300 képig bírja.

A Canon PowerShot G3X várhatóan júliusban kerül forgalomba 1000 dollár körüli áron.

A Canon PowerShot G3X főbb tulajdonságai:

  • Magnézium ötvözet váz, időjárásálló szigetelésekkel
  • 1″-os (13,2 x 8,8mm) CMOS szenzor
  • 20,2 megapixeles felbontás
  • DIGIC 6 feldolgozórendszer
  • ISO100-12800 érzékenység
  • 24-600mm (ekv.) zoomobjektív, F2,8-5,6
  • Auto zoom és Zoom Framing Assist gomb
  • Élességállító gyűrű az optikán
  • 5-tengelyes stabilizátor (2 optikai és 3 digitális tengely korrekció)
  • Beépített ND szűrő
  • Széleskörű manuális beállítási lehetőségek
  • RAW képformátum
  • 3,2″-os, 1,62 millió képpontos, dönthető, érintésérzékeny LCD
  • Opcionális EVF csatlakozás(EVF-DC1, 2,36 millió pixeles OLED)
  • Felnyitható vaku
  • Vakupapucs (külső villanók és EVF számára)
  • Max. 5,9 kép/mp sorozat teljes felbontásban
  • 1920 x 1080 pixeles MP4 videó, max. 60 fps sebességgel
  • Kézi expozíciós beállítások videózás közben
  • Élő HDMI videó kimenet
  • Wi-Fi és NFC
  • Mikrofon és fejhallgató csatlakozók

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A legnagyobb teljesítményű Canon szuperzoom PowerShot G3 X

Budapest, 2015. június 18. – A Canon ma mutatja be a prémium Powershot G-sorozat egyik legerősebb tagját, a PowerShot G3 X-et. Ez az első olyan kompakt Canon szuperzoom kamera, melyben megjelenik az 1.0-ás háttér-világítású CMOS szenzor.

A PowerShot G3 X tökéletesen kiszolgálja majd azokat, akiknek fontos a kis méret, de nem engednek a tökéletes képminőségből fotók és videók készítése esetén. A készülékben megtaláljuk a tükörreflexes gépekre jellemző kézi beállítások széles tárházát és a Canon kiemelkedő optikáját, melynek a 25×-ös optikai zooomja ideális társsá teszi utazás közben, hogy valóban közel kerülhessünk a témához. De a hobbi természet- vagy sportfotósok számára is ideális választás, ha minden részletet tökéletesen akarnak megörökíteni.

Prémium szuperzoom a professzionális minőségű képek készítéséhez

A PowerShot G3 X jelenleg a Canon legnagyobb teljesítményű kompakt szuperzoom fényképezőgépe. Az 1.0-ás háttérvilágítású, 20,2 megapixeles CMOS érzékelő felel a szín- és részletgazdag képekért, míg a 9-lamellás, f/2,8-5,6 objektív gondoskodik a a téma kiemeléséről és a gyönyörűen elmosódott háttérről. Akár sporteseményen, akár egy erdei vad nyomában jár a tulajdonosa, a fényképezőgép 25-szörös optikai zoomja lenyűgöző közelségbe hozza a témát, és részletgazdag éles képet biztosít.

A professzionális fotósok által megkövetelt gyorsaság és teljesítmény biztosítása érdekében a PowerShot G3 X-et a Canon rendkívüli sebességű DIGIC 6 processzora hajtja. Ahhoz, hogy rossz fényviszonyok közt is jó minőségű képeket lehessen készíteni, a fényképezőgép HS rendszere ISO 12800-ig terjedő érzékenységi tartományával még alacsony megvilágítás mellett is csodálatosan élénk képeket garantál. A mozgó tárgyak megörökítéséhez a PowerShot G3 X sorozatkép funkciója másodpercentként 5,9 képet képes készíteni. A fényképezőgép gyors autofókusz rendszerének köszönhetően minden fotó éles és tökéletesen fókuszált lesz.

Már csak a rendezői szék hiányzik…

A filmezés iránt fogékony felhasználók lenyűgöző Full HD minőségű felvételeket készíthetnek olyan beállítási lehetőségekkel, melyek elsősorban a professzionális kamerákra jellemzőek. A PowerShot G3 X esetében a képkocka sebesség 24p és 60p között állítható, továbbá ugyancsak kézzel állítható a rekeszérték, a záridő és az ISO. A fényképezőgép kiterjesztett dinamikus tartományú kristálytiszta hangot is képes rögzíteni, valamint külön jack csatlakozóval rendelkezik a mikrofon és fejhallgató számára. A HDMI kimenetnek köszönhetően már a film készítése közben is lehetőség van arra, hogy külső monitoron tekintsük meg a felvételt. Az intelligens képstabilizátor és a modern 5-tengelyes dinamikus IS üzemmód révén minden helyzetben stabil videókat lehet készíteni, akár az utcán sétálva, akár nagy sebességű gépjárműből forgatunk.

A még spontánabb filmhatás érdekében a Short Clip Movie funkcióval négy, öt vagy hat másodperces klipeket készíthetünk, amelyeket többféleképpen is lejátszhatunk. A Story Highlights funkció a kiválasztott emberekről, eseményekről a vagy megadott dátum alapján intelligens módon válogat össze fotókat és filmeket, majd pedig rövid, másokkal is könnyen megosztható filmmé fűzi őket össze.

A tükörreflexes fényképezőgépekre jellemző beállítások

A kompakt méret nem jelenti azt, hogy kompromisszumot kellene kötni a funkciók terén: a PowerShot G3 X-ben minden benne van, ami a tökéletes képek készítéséhez szükséges. A nagyméretű, 1,62 millió képpontos felbontású, 8 cm-es (3,2 colos) dönthető érintőképernyő segítségével bármilyen szögből elkészíthető a fotó, az EOS gépekéhez hasonló kezelőfelületen pedig könnyedén megtalálhatók a kedvenc beállítások és funkciók. A még rugalmasabb készülékhasználat érdekében a finoman állítható objektívvezérlő gyűrűhöz (Lens Control Ring) különböző funkciók rendelhetők hozzá, például a fókuszállítás, ami a teljesen manuális vezérléssel (Full Manual Control), valamint a RAW filmrögzítési lehetőséggel és a BULB expozíciós üzemmóddal kiegészítve a felhasználó kezébe adja az irányítást. Jöjjön eső, vagy süssön a nap, a felvételt nem kell elhalasztani a PowerShot G3 X por- és cseppálló készülékházának köszönhetően, a DSLR-szerű kezelés érdekében pedig nagyfelbontású elektronikus keresőt és a Canon Speedlite vakuinak egész sorát lehet csatlakoztatni a vakupapucshoz.

Korlátlan kreativitás és sokrétű csatlakoztathatóság

Ha furcsa helyzetekből és szokatlan szögekből szeretne egyedi perspektívájú felvételeket készíteni a felhasználó, akkor a Wi-Fi-n keresztül működő távoli filmfelvétel és az új Camera Connect alkalmazás révén okos készülékekről is vezérelheti a fényképezőgép főbb funkcióit, beleértve a kézi vezérlés valamennyi elemét is. Ha elégedett a végeredménnyel, és meg szeretné osztani azt másokkal, akkor a dinamikus NFC funkció révén a képeket egyszerűen továbbíthatja egy Cannon Connect Stationre, vagy a saját okos készülékére. Az Image Sync funkció pedig lehetővé teszi, hogy felhőalapú tárhelyre – akár a Canon irista nevű saját platformjára – mentsünk egy másolatot minden képről a saját megnyugtatásunk érdekében.