Viszlát Samsung!

0

Bár hivatalosan a Samsung nem adott ki olyan sajtóközleményt, amelyben elismerné, hogy kiszáll a fényképezőgép bizniszből, egyértelmű jelei vannak annak, hogy ez így fog történni.

Információink szerint hazánkban (és Európa számos más országában) is tart már a visszavonulás folyamata, a nagy értékesítési pontokon már az eladók is úgy tudják: a Samsung nem küld több fényképezőgépet.

Ez azonban még csak helyi probléma lenne, amelyet egy jól felépített importőri rendszerrel és jó marketinggel lehetne orvosolni. Azt azonban már nem, ami nemrégiben egy dél-koreai gazdasági lapban jelent meg, miszerint a Samsung felfüggeszti a fényképezőgépeinek fejlesztését.

Bár a MILC szegmens előretörőben van, a Samsungnak vélhetően még az idén bejelentett kiváló képességű NX500-zal sem sikerült olyan piaci pozíciót megcsípnie, amely elegendő lett volna a fenntarthatósághoz. Pedig a Samsung igyekezett kiszolgálni a nagyobb igényű fotósokat és azokat is, akik a kisebb gépeket kedvelik, hiszen APS-C szenzoros NX rendszere mellett 1″ típusú szenzorral dolgozó, kisebb és könnyebb NX Minivel is próbálkozott.

Minden bizonnyal a hatvan féle okostelefon gyártásában és forgalmazásában még mindig több pénz van, mint az igényes fotóamatőrök fényképezőgépekkel és objektívekkel való kiszolgálásában. Tény, hogy a 2 éves okostelefon ma már ciki, s aki nem cserél évente telefont, az „annyit is ér”, s az is tény, hogy fényképezőgépet nem csereberélünk 2-3 évente, pláne objektíveket. Így aztán nem meglepő, hogy a Samsung egyelőre kiszáll ebből az üzletágból.