Pocket Wizard Plus IV

0

A Pocket Wizard bejelentette új TTL rádiós kioldóját, a Pocket Wizard Plus IV-et, amelynek különlegessége a fent elhelyezett TTL vakupapucsa.

Jópár TTL rádiós kioldó létezik már, de viszonylag kevés van, amelyik saját magára is enged még egy vakut felhelyezni. Márpedig ha valaki a rádiósan kioldott, távoli vakuk fénye mellett még derítő vakuzni is szeretne, vagy éppen a vaku AF segédfényét szeretné csupán használni villantás nélkül, annak a gépre helyezett vaku igen fontos lehet. Ezen kíván segíteni a Pocket Wizard új rádiós kioldója, amely átvezeti a TTL jelet magán, s eljuttatja azt a rá helyezett vakuhoz.

A Pocket Wizard Plus IV egyébként a szokásos funkciókkal rendelkezik, több csoportba rendezhetők a vakuk, támogatja a nagy sebességű (HSS) vakuszinkront, s természetesen a TTL vakuvezérlést, a gépről vagy kioldóról beállított manuális teljesítmény lehetőségével együtt.

Az új kioldó jövő januártól lesz kapható, Canon, Nikon, Panasonic (micro FourThirds) talppal, későbbiekben pedig az Olympus és Fujifilm gépek támogatását is megoldják.