Készül a Nikon D5 és az új csúcsvaku, az SB-5000

0

A Nikon bejelentette a profi D5 fejlesztését, amelyet várhatóan jövő évben jelentenek majd be. Az új vázon kívül új professzionális rendszervaku, az SB-5000 is készül, valamint egy új, WT-6 jelű vezeték nélküli adatátviteli eszköz.

A hivatalos megjelenés dátumáról a Nikon nem adott ki információt, de erősen feltételezhető, hogy vagy az év eleji CES, vagy a szeptemberi Photokinára időzíti majd (utóbbi esetben a Photokina előtti hetekben való megjelenés is esélyes lehet).

Sajtóközlemény:

A Nikon D5 digitális SLR fényképezőgép fejlesztése

Amszterdam, Hollandia, 2015 november 18. A Nikon Corporation örömmel jelenti be, hogy fejlesztés alatt áll az új D5 digitális SLR fényképezőgép, amely a Nikon FX formátumú gépek új generációját fogja képviselni.

Szintén fejlesztés alatt áll az új WT-6 vezeték nélküli jeladó és az SB-5000 vaku, mely a Nikon vaku termékcsaládjának csúcsmodelljei közé fog tartozni.

Az új, még nagyobb teljesítményű fényképezőgép, a továbbfejlesztett tartozékok, és a NIKKOR objektívek már meglévő gazdag kínálatának kombinációjával a Nikon a képi kifejezés új távlatait készül feltárni.

A megjelenés dátuma, a javasolt kereskedelmi ár és egyéb részletek később kerülnek bejelentésre.