Mucsy Szilvia: Mediterrano

0

2016. január 18-án, hétfőn 18:00-kor nyílik meg

Mucsy Szilvia:
Mediterrano

című fotókiállítása.

A kiállítás megnyitón való részvétel előtt a szervezők regisztrációt kérnek (contact@artphoto.hu)!

Helyszín: Artphoto Galéria
Budapest, XI. Bartók Béla út 30.

A kiállítást megnyitja: Szarka Klára fotótörténész.

A kiállítás megtekinthető: 2016. január 19-től 2016. február 20-ig,
Hétfőn, kedden és pénteken 15-19 óra,
szombaton 11 és 14 óra között.

Sajtóközlemény:

Mucsy Szilvia
Mediterrano

„A Fotográfia nem (vagy nem feltétlenül) arról beszél, ami nincs többé, hanem csak arról, ami egészen biztosan volt. ”

Roland Barthes

Mucsy Szilvia Mediterrano című új kiállítása reprezentatív válogatás a 2008-ban megjelent azonos című kötet munkáiból. A kiállítás anyagában szereplő képek egyszerre csábítanak külső és belső utazásra. A görög, spanyol, olasz vidékeken készült fekete-fehér fotográfiák a „mediterrano” érzés lényegét ragadják meg, misztikus időtlenségben, az „utazó” fotográfus sajátosan önreflexív kivetüléseként.

Mucsy Szilvia fotográfus, kurátor, szakíró, tanár, a RANDOM kortárs fotográfiai szervezet elnöke, a Random Galéria vezetője. Fotográfiai pályafutását a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójában kezdte 1996-ban, melynek később vezetője lett.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott fotóművészként, majd az Athéni Képzőművészeti Főiskolára járt fotó szakra, ahol Manolis Mpampousis volt a professzora. 2003 óta tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének és a belga Young Photographers United-nak.

Munkái a legismertebb budapesti galériák mellett egyéni és csoportos kiállításokon szerepelnek többek között Athénban, Budapesten, Pozsonyban, Rómában, New Yorkban, a portugál Chaves-ben, Németországban, Észtországban. 2007-ben a National Geographic Magyarország 3. helyezettje lett, 2 alkalommal nyerte el a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat és több alkalommal a Nemzeti Kulturális Alap alkotói ösztöndíját, illetve miniszteri támogatásban is részesült.

A fekete-fehér munkáiból 2008-ban, Mediterrano címmel fotóalbum jelent meg a Bohony Kiadó gondozásában, amelyben Görögország mellett Spanyol- és Olaszországban készült lírai dokumentarista képanyaga is látható.