Idén sem marad el a Medvesi Fotós Maraton

0

Gyönyörű tájon, a Salgótarjánhoz közeli Medves-fennsíkon fotózhatsz jó társaságban, ha nem hagyod ki az idei Medvesi Fotós Maratont. A június 3-i hétvégére tervezett három napon programon madárfotós les is igénybe vehető lesz, de hosszabb nyitva tartással várja az érdeklődőket a Geocsodák Háza is.

A részletes programot a szervezők februárban teszik közzé, így érdemes már most regisztrálni a honlapon, hogy ezekről az információkról ne csússz le!

Sajtóközlemény:

Légy felfedező!

Medvesi Fotós Maraton
2016. június 3-5.

Az Észak-Magyarországon található Medvesen, a terület méretéhez mérve a legsűrűbb hazánkban a középkori várromok aránya, itt található Közép-Európa legnagyobb bazaltfennsíkja. A Karancs vidékével ezt a tájat tartják a palócság központjának. Az 550 méter magasságban húzódó fennsík alföldi pusztára hasonlít, a mélybe lefutó völgyek kárpáti jellegű területek, a magas hegységekre jellemző élővilággal. Úgy tűnik, itt települ meg a barnamedve újra a 21. században hazánkban. Itt voltak Magyarország legmagasabban fekvő szénbányái, itt faragták a macskaköveket, amelyekkel Budapest utcáit is fedték a 19. században. Itt ered a Zagyva és a Tarna.

Itt alakult meg Európa legelső határon átnyúló geoparkja. A Medves hazánk egyik legváltozatosabb és legszebb tája – és ma még szinte teljesen ismeretlen. A klíma szubalpin, az élővilág változatos, a sziklák látványosak, az emberek barátságosak, a napnyugta fenséges, a táj lenyűgöző.

Szereted a szép tájakat? Szeretsz fotózni? Szeretnél új területeket felfedezni? Fel tudsz készülni testben és lélekben a 48 órás fotózásra?

Fotózz velünk ezen a tájon, gyere el a Medvesi Fotós Maratonra!
Ez egy non-profit rendezvény, amelynek célja táj és a geopark népszerűsítse.
Értesítsd fotós barátaidat, ismerőseidet is! Regisztrálj a honlapon!