Sony Alpha ILCE-6300

0

A Sony bejelentette legújabb cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépét (MILC), az α6300-at.

Az új gépről nem kevesebbet állít a japán gyáróriás, mint hogy a cserélhető objektíves APS-C szenzoros fényképezőgépek között a leggyorsabb autofókusszal rendelkezik, emellett e gép kínálja a legtöbb fókuszpontot is.

A Sony Alpha ILCE-6300 vázban új fejlesztésű 24,2 Mpixel felbontású, APS-C méretű CMOS képérzékelő dolgozik, amelynek felületén 425 fázis-különbség érzékelő AF pontot helyeztek el. A 4D fókuszrendszernek köszönhetően az élességállítás ideje akár 0,05 mp is lehet, ezen kívül a témakövetés pontosságát és sebességét is javították. Igaz, az adatlap tanúsága szerint a fókuszrendszer érzékenysége F2,0 objektívvel is csak -1 Fé.

A gyors szenzor és a BIONZ X processzor a DSLR-eknél is kiválónak számító 11 kép/mp sebességű sorozatfelvételt tesz lehetővé, mindezt folyamatos élességállítás mellett, illetve folyamatos élőkép esetében 8 kép/mp a maximálisan elérhető sebesség.

Nem meglepő módon (hiszen tévé gyártóról is szó van) az új gép 4k videó készítésére is képes, az E bajonettes MILC-ek között elsőként. A Super35 módú videózás során a szenzor hasznos felületéről minden pixel kiolvasásra kerül, pixel összevonás nélkül, így a képminőség a lehető legjobb lesz. A tömörítés természetesen a Sonytól megszokott módon XAVC S kodekkel történik, a bitráta akár 100 Mbps is lehet. Az Alpha ILCE-6300 támogatja az S-Log gamma rögzítést is a nagy dinamika átfogású témák könnyebb utófeldolgozásához. A gyártó adatai szerint az így felvett videók 14 Fé átfogásúak.

A vázra 2,4 millió képpontos, 120 kép/mp frissítésű OLED elektronikus kereső is került, így a hátsó dönthető LCD-n kívül ezt is igénybe vehetjük a képek komponálásához. Érdekes azonban, hogy sem a sajtóközlemény, sem a specifikációk között nincs utalás érintésérzékenységről.

A kreatív fotózást nem csak a széles objektívpark és a manuális beállítási lehetőségek, de a középpontos érintkezőjű és TTL vezérlésre is alkalmas vakupapucs is elősegíti.

A Sony Alpha ILCE-6300 márciusban kerül boltokba, ára várhatóan 1.250 euró lesz, illetve 16-50mm f/3,5-5,6 objektívvel együtt a kitért 1400 eurót kérnek majd. Áprilistól pedig 16-70mm-es objektívvel is meg lehet majd vásárolni, 2.250 euróért.

A Sony Alpha ILCE-6300 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 24,2 Mpixel, APS-C CMOS
  • Érzékenység: ISO100-25600, kiterjeszthető ISO51200-ra
  • Objektív: E bajonett
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • RAW formátum támogatása
  • 2,36 millió képpontos OLED elektronikus kereső
  • LCD: 3″, 920e szubpixel, fel-le dönthető
  • Ultra HD videórögzítés (3840×2160 pixel, 30 kép/mp) max. fél óráig
  • 425 pontos hibrid automatikus élességállítás, arcfelismerés, kézi fókusz
  • SD/SDHC/SDXC illetve MemoryStick Pro-HG HX Duo kártyafoglalatok
  • Li-ion akkumulátor (400 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és tömörítetlen kimenetet adó microHDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.