Új Sony G Master objektívek

0

Tovább erősíti MILC gépekhez kínált objektívjeinek körét a Sony. A ma bejelentett három FE bajonettes, azaz full-frame MILC-cel is használható G Master objektívvel a profikat célozza meg. Nem csupán a felépítésük, de a gyújtótávolságuk és fényerejük alapján is ez érezhető.

Sony FE 24-70mm f/2,8 GM

Az új fényerős alapzoom utazáshoz, portrézáshoz, riportfotókhoz ideális. Belsejében egy extra alacsony szórású (ED) és egy szuper alacsony szórású (Super ED) lencsetag csökkenti a színhiba kialakulását, ezen kívül három aszférikus tag is megtalálható, ezek közül egy az új fejlesztésű XA (extreme aspherical) lencsetag, amely a korábbiaknál is hatékonyabban csökkenti az optikai hibákat.

A szép háttérelmosásért 9 lekerekített lamellát tartalmazó blende felelős, míg a nem kívánatos becsillanások és szellemkép csökkentéséért a lencséken Nano AR bevonatot alkalmazta.

A gyors élességállítást ultrahang frekvenciás SSM (Super Sonic wave Motor) meghajtás biztosítja, az időjárástól független gond nélküli fotózáshoz pedig időjárásálló szigetelést alkalmaztak.

A Sony FE 24-70mm f/2.8 GM márciustól lesz kapható, ára 2.400 euró lesz.

Sony FE 70-200mm f/2,8 GM OSS

Nem csak alapzoommal, de egy kiváló fényerejű, természet- és sportfotózásra is alkalmas, optikailag stabilizált telezoommal is bővült a full-frame MILC-ekhez kínált prémium kategóriás objektívek köre.

A 70-200mm-es f/2,8 fényerejű G Master objektívből sem maradhatott ki a legújabb fejlesztésű extrém aszférikus (CA) lencsetag, ahogy a kromatikus aberrációt csökkentő ED és Super ED tagok és a Nano AR bevonat sem.

A fókuszmeghajtás ezúttal is ultrahang frekvenciás SSM rendszerű, a minimum tárgytávolság 96 cm.

Az időjárásálló szigeteléssel is rendelkező Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS májustól lesz kapható, árát egyelőre nem közölte a gyártó.

Sony FE 85mm f/1,4 GM

A két zoom mellett egy fix gyújtótávolságú objektív is megjelent, egyikük a 85 mm-es, f/1,4 fényerejű portréobjektív.

Ebben a modellben is alkalmazták az XA aszférikus tagot, valamint három ED tag is az optikai sor része. A kiváló háttérelmosás nem kevesebb, mint 11 kerekített lamellás blendének köszönhető.

A 85 mm-es portréobjektív is SSM fókuszmeghajtással rendelkezik, tubusa pedig időjárásálló szigeteléssel ellátott.

A Sony FE 85mm f/1.4 GM márciustól lesz kapható, ára 2.000 euró lesz.

Sony SEL14TC 1,4× és SEL20TC 2× telekonverterek

A három objektíven kívül két telekonvertert is bejelentett a Sony. Az 1,4×-ező és 2×-ező telekonverterek egyelőre csak a most bejelentett 70-200mm f/2,8 GM OSS telezoommal kompatibilisek.

Az új telekonverterek a 70-200mm-es telezoommal együtt kerülnek piacra, áruk szintén nem ismert.