Két új Pentax objektív az új full-frame vázhoz

0

A Ricoh két új Pentax objektívet is bejelentett, a HD PENTAX-D FA 28-105mm f/3,5-5,6ED DC WR időjárásálló alapzoomot, valamint a kiváló fényerejű, szintén időjárásálló HD PENTAX-D FA 15-30mm f/2,8ED SDM WR-t.

Míg előbbi mikromotoros élességállítással rendelkezik, utóbbi a gyors és csendes, valamint precíz ultrahang frekvenciájú fókuszmeghajtással bír.

Mindkét új objektív a Pentax K-1 vázzal együtt, április végén kerül forgalomba, a 28-105mm-es alapzoom ára 189.000 Ft, míg a 15-30mm-es fényerős nagylátószögű zoom 499.900 Ft lesz.

HD PENTAX-D FA 28-105mm f/3,5-5,6ED DC WR

HD PENTAX-D FA 28-105mm f/3,5-5,6ED DC WR

HD PENTAX-D FA 15-30mm f/2,8ED SDM WR

HD PENTAX-D FA 15-30mm f/2,8ED SDM WR

Sajtóközlemény:

HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR

Kompakt, könnyű alapzoom objektív PENTAX K-bajonettes fényképezőgépekhez – nagy felbontás párosítva könnyű kezelhetőséggel: a tökéletes társa az új PENTAX K-1-nek.

Örömmel jelentjük be a HD PENTAX-D FA FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR alapzoom objektívet nagylátószögtől közepes tele tartományú átfogással.

A kompakt mérete és könnyű kezelhetőségének ellenére a sokoldalú objektív képes kirajzolni a 35mm-es full-frame képérzékelőket, köszönhetően a csúcstechnológiával készülő optikai elemeknek. A PENTAX K-1 fényképezőgép vázon használva jó felbontóképességet tudhat magáénak, ideálissá téve a mindennapos általános felhasználásra az új teljes képérzékelővel szerelt vázon.

Főbb jellemzők

1. Alapzoom objektív, mely lefedi a leggyakrabban használt gyújtótávolságokat
A standard zoom objektív kirajzolja a 35mm-es full-frame képérzékelőket, 28-105-ös átfogással nagylátószögtől a közepes tele tartományig. A legfejlettebb optikai technológiákat és számos nagy teljesítményű optikai elemet felhasználva még a képmező szélein is kiváló a fényáteresztő képesség, miközben a jellemző aberrációk is eredményesek kerültek korrigálásra. A PENTAX K-1 fényképezőgép 36,4 megapixeles felbontásához alkalmazkodva és kimagasló ár-érték arányt képviselve ideális objektív az általános felhasználási területekre.

2. Kiváló rajzolat, igazodva a full-frame fényképezőgépek teljesítményéhez
A 15 elem 11 csoportban foglal helyet, melyből kettő aszférikus, és egy ED (Extra-low Dispersion – Extra alacsony diszperziójú) üveg, illetve egy anomális diszperziót korrigáló lencsetag a fényes, éles, képekért minimális kromatikus és szférikus aberrációval. Mivel az objektív nagy felbontású szenzorok kiszolgálására lett tervezve, részletgazdag képek készítését teszi lehetővé.

3. HD bevonat a nagyfelbontású képekért
Az objektív a PENTAX által fejlesztett többrétegű HD bevonattal* lett kezelve. A hagyományos többrétegű bevonatokkal szemben a PENTAX HD bevonata hatékonyabban szűri ki a becsillanásokat és jobb fényáteresztő képességet biztosít, kontrasztosabb, telítettebb, szellemképektől mentes fényképeket eredményez rossz fényviszonyok között, például ellenfényben.

* HD a High Definition (Nagy Felbontás) rövidítése

4. Quick-Shift fókuszrendszer
Az objektív a PENTAX által fejlesztett Quick-Shift Focus rendszerrel működik, lehetővé téve a felhasználónak a gyors manuális fókuszra váltást, még akkor is, ha az autófókusz működésben van.

5. Időjárásálló konstrukció
A speciális tömítéseknek köszönhető, megbízható időjárásálló kialakítás megakadályozza a nedvesség objektívbe való bejutását. Egy PENTAX időjárásálló fényképezőgép vázzal párosítva egy strapabíró, megbízható képalkotási rendszert tarthat a kezében a felhasználó.

6. Egyéb jellemzők
・SP (Super Protect) Bevonattal felületkezelt frontlencse, mely lepergeti a nedvességet. ・Lekerekített diafragma lamellák a természetes, gyönyörű bokeh érdekében. ・Beépített DC fókuszmotor a finom, halk, gyors fókuszálásért.

HD PENTAX-D FA 15-30mm F2.8ED SDM WR

Nagy fényerejű ultra nagy látószögű zoom objektív PENTAX K-bajonettes digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez

Örömmel jelentjük be az új HD PENTAX-D FA 15-30mm F2.8ED SDM WR objektívet. Az ultra nagy látószögű optika 35mm-es full-frame formátumú fényképezőgépekhez lett tervezve.

Az átfogás PENTAX K-1 35mm-es full-frame digitális SLR fényképezőgépen használva 15mm-es ultra nagy látószögtől 30mm-es közepes nagylátószögig terjed.* A szélsőségesen nagy látószögnek és kiváló képminőségnek köszönhetően lélegzetelállító, kontrasztos képek készíthetőek nem megszokott perspektívák használatával elsősorban tájképek készítésénél. A PENTAX által fejlesztett HD felületkezelésnek alávetett objektív részletekben gazdag, nagy felbontású képek készíthetőek vignettálástól mentesen, emellett minimalizálva a kromatikus aberrációt és torzítást. Az F2,8-as legnagyobb fényerő hasznos éjszakai és asztrofelvételek készítésénél. A beépített SDM pedig gyors és halk élességállítást tesz lehetővé.

* PENTAX APS-C formátumú fényképezőgépen használva az ekvivalens gyújtótávolság 23-46mm.

Főbb jellemzők

1. Kivételes leképező képesség
A PENTAX K-1 35mm-es full-frame digitális SLR fényképezőgépen használva az objektív ultra nagy látószöget biztosít 15-30mm-es gyújtótávolságával. A szélsőséges látószöggel látványos perspektívákból mutathatja meg a felhasználó tájat és belső tereket, de a 30mm-es végállásban pillanatképek készítéséhez is ideális.

2. Csúcsminőségű optikai design
A zoom objektív három ED (Extra-low Dispersion) és három aszférikus lencsetagot tartalmaz a 18 elemből, ami 13 csoportban helyezkedik el, hogy a képek mindig részletgazdagok, kontrasztosak lehessenek még a képszéleken is, minimális kromatikus aberrációval és torzítással.

3. Nagy fényerejű objektív, maximum F2,8 rekesszel
Mivel az objektív a teljes zoom tartományban F2,8-as rekeszt biztosít, kellően sokoldalú, hogy a legkülönbözőbb felhasználási területen is bevethető legyen. Az ultra nagy látószög ellenére szép háttérmosás érhető el, emellett számos makró feladatra is alkalmas lehet a 28 centiméteres minimum fókusztávolságával.

4. Beépített SDM (Supersonic Direct-drive Motor)
Az új generációs SDM (Supersonic Direct-drive Motor) motor beépítésével az objektívvel lehetővé válik a gyors és halk élességállítás, így a felhasználó gyorsan tud reagálni minden pillanatban.

5. Időjárásálló konstrukció
A speciális tömítéseknek köszönhető, megbízható időjárásálló kialakítás megakadályozza a nedvesség objektívbe való bejutását. Egy PENTAX időjárásálló fényképezőgép vázzal párosítva egy strapabíró, megbízható képalkotási rendszert tarthat a kezében a felhasználó.

6. HD bevonat a nagyfelbontású képekért
Az objektív a PENTAX által fejlesztett többrétegű HD bevonattal* lett kezelve. A hagyományos többrétegű bevonatokkal szemben a PENTAX HD bevonata hatékonyabban szűri ki a becsillanásokat és jobb fényáteresztő képességet biztosít, kontrasztosabb, telítettebb, szellemképektől mentes fényképeket eredményezve rossz fényviszonyok között, például ellenfényben.

* HD a High Definition (Nagy Felbontás) rövidítése

7. Egyéb jellemzők
・Quick-Shift fókuszrendszer, mely lehetővé teszi az azonnali váltást az automata és manuális fókuszálási módok között az exponáló gomb félig nyomva tartása mellett, miután a fényképezőgép már témát talált.
・Lekerekített diafragma lamellák a természetes, gyönyörű bokeh érdekében.
・SP (Super Protect) Bevonattal felületkezelt frontlencse, mely lepergeti a nedvességet.