Sigma EF-630 vaku

0

Habár a japán gyártó régóta igyekszik a fotózáshoz szükséges eszközök teljes parkját kínálni, a Sigma legutóbb 2010-ben jelentett be új vakut.

Ma azonban megtört a jég és a Sigma bejelentette az EF-630 nevű vakuját. A kor elvárásainak megfelelően a vaku zoomfeje immár 24-200mm-nek megfelelő villanási szögre állhat, vagy állítható be, beépített diffúzor paneljével pedig akár 17 mm-nek megfelelő villanási szög is elérhető. A fej -7..+90 fokban dönthető és emelhető, illetve 360 fokban körbeforgatható. A vaku teljesítménye 63-as kulcsszámú(ISO100, m, 200mm). A kézi teljesítmény beállítás során 1/128 értékig mehetünk le, bár a lépésközről hiányzik információ.

A TTL vakuzásra is használható villanó Sigma, Canon és Nikon csatlakozással kerül majd forgalomba, s támogatni fogja a hátsó redőnyre szinkronizálást, a nagy sebességű vakuszinkron módot, illetve az optikai slave módot is.

A firmware otthoni frissítéséhez a gyártó opcionálisan egy új, FD-11 jelű USB-s vaku dokkolót kínál, amelyet a Sigma Optimization Pro szoftverrel lehet majd meghajtani.