Új Sigma objektívek

0

Jópár újdonsággal készült a Sigma az idei CP+ 2016 szakmai kiállításra és vásárra, amelyet idén is Yokohamában tartanak. Ezek között kettő új objektív is megtalálható.

Sigma 30mm f/1,4 DC DN Contemporary

Tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépekhez kínálja új, fix gyújtótávolságú, fényerős objektívét a Sigma. A 30mm f/1,4 DC DN Contemporary 9 lencsetagból épül fel, belsejében két aszférikus tag is megtalálható. A léptetőmotoros fókuszmeghajtású objektív APS-C szenzoros Sony E, valamint mikro NégyHarmad bajonettes fényképezőgépekkel használható. Kis tömegének eléréséhez a tubust hőstabil kompozit anyagból készítették.

Sigma 50-100mm f/1,8 DC HSM Art

APS-C szenzoros tükörreflexes fényképezőgépekhez készül a Sigma igen nagy fényerejű telezoomja. A Sigma 50-100mm f/1,8 DC HSM Art ultrahang frekvenciájú fókuszmeghajtással rendelkezik, ám a korábbi HSM rendszert optimalizálva a gyártónak 30%-kal vékonyabb kialakítást sikerült elérnie. Az optikai rendszerben három FLD és négy SLD (ebből három nagy törési mutatójú) lencsetag is megtalálható a kromatikus aberráció és egyéb optikai hibák csökkentése, valamint a méret kordában tartása érdekében. A szép háttérelmosás és a pontos blendevezérlés érdekében a kilenc polikarbonát lamellát különleges szén-film bevonattal látták el.

Az 1490 grammos, belső élességállítású objektív beépített állvány-gyűrűvel is rendelkezik, s Canon, Nikon és Sigma bajonettel lesz kapható.