A meztelen igazság – avagy így kell szétszedni a fényképezőgépeket

0

Ha valaki kellően ügyes kezű, tapasztalt és bátor ahhoz, hogy megpróbálja saját maga megjavítani a fényképezőgépét, akkor nem lehet meg szakavatottak segítsége nélkül. A fixyourcamera.org nekik kíván segíteni, de a magamfajta puszta érdeklődő is sok érdekeset találhat oldalaikon.

Canon-6D-052-FixYourCamera-Org-Teardown&Review.JPG
Jópár DSLR fényképezőgép szétszereléséről található információ a fixyourcamera.org weboldalon, ahol a Canon EOS 6D-től az EOS 1Dx-ig, a Nikon D50-tól a Nikon D4-ig többféle modellről találhatók szétszerelési fotók (később javítási instrukciók is elérhetők lesznek). Ezeken kívül a tartozékok, és egyes objektívek szétszereléséről is találhatók itt képek, sőt, néhány videó is. Így néz ki pl. a Canon EOS 6D belülről:
Canon-6D-052-FixYourCamera-Org-Teardown&Review.JPG Canon-6D-mirror-box-082-FixYourCamera-Org-Teardown&Review.JPG Canon-6D-mirror-box-085-FixYourCamera-Org-Teardown&Review.JPG Canon-6D-shutter-092-FixYourCamera-Org-Teardown&Review.JPG Canon-6D-top-cover-seals-203-FixYourCamera-Org-Teardown&Review.J Canon-6D-rear-cover-248-FixYourCamera-Org-Teardown&Review.JPG
Ez pedig itt a Tokina 100mm f/2,8 objektívről készült videó: forrás: http://www.fixyourcamera.org/