Daguerreotype Achromat 64mm f/2,9

0

A Lomography új művész objektívet fejlesztett ki, amelyet a XIX. századi Charles Chevalier által alkotott objektív ihletett.

A 64 mm-es gyújtótávolságú, f/2,9 fényerejű objektív full-frame szenzoros Canon és Nikon fényképezőgépekhez készül. A rekeszt kívülről kell illesztenünk az objektívbe, ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a szokásostól eltérő bokeht hozzunk létre. Ehhez a csomagban különféle formájú rekeszeket is mellékelnek.

A manuális élességállítású Daguerreotype Achromat 64mm f/2,9 mindössze két lencsetagot tartalmaz, a legkisebb tárgytávolsága 50 cm, frontlencséje elé 40,5 mm-es szűrők helyezhetők.

Az új művész objektív kétféle kialakításban lesz kapható, réz színben és fekete festéssel. A réz tubusú objektív 500 euróért, a fekete festésű változat 600 euróért lesz kapható, várhatóan ez év augusztusától.
Akik azonban a Kickstarteren előrendelik az objektívet, jelentős kedvezményt kapnak. Jelenleg akár 300 dollárért is hozzá lehet jutni a Daguerreotype Achromat 64mm f/2,9-hez, előrendelésben.