Syngenta Nemzetközi Fotópályázat

0

Augusztus 22-ig lehet nevezni a Syngenta nemzetközi fotópályázatára, amelyre maximum 3 egyedi képet, vagy a profi kategóriában 5-10 képből álló fotósorozatot várnak a szervezők.

A képeket szakmai zsűri értékeli, a díjak a következők:
Nyitott kategória:

  • 1. helyezés: 5.000 amerikai dollár
  • 2. helyezés: 3.000 amerikai dollár
  • 3. helyezés: 2.000 amerikai dollár

Profi kategória:

  • 1. helyezés: 15.000 amerikai dollár
  • 2. helyezés: 10.000 amerikai dollár
  • 3. helyezés: 5.000 amerikai dollár

Sajtóközlemény:

A fenntartható növekedés áll a Syngenta Nemzetközi Fotópályázatának középpontjában

Magyar fotósok alkotásait is várják augusztus 22-ig a harmadik alkalommal meghirdetett Syngenta Nemzetközi Fotópályázatra, amelynek témája ezúttal a fenntartható növekedés lesz. A legjobb fotók készítői pénzjutalmat kapnak és a világ több nagyvárosában rendezendő kiállításon mutathatják be jövőre a nyertes alkotásaikat. A nevezés díjmentes.

Harmadik alkalommal indult el a Syngenta Nemzetközi fotópályázata, amelynek célja, hogy az emberiség jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdésekre, globális problémákra világítson rá fotókon keresztül. Első alkalommal a Vidék – Város témakörben várták az alkotásokat, 2014-ben a hiány és túltermelés súlyos aránytalanságának bemutatására buzdította a vállalat a világ fotósait.

Ebben az évben a fenntartható növekedés áll a pályázat középpontjában. Ahogy a föld népessége tovább növekszik, úgy lesz egyre nagyobb a szakadék az élelmiszer-, energia- és az erőforrások iránti igény és bolygónk megóvásának fontossága között. Hogyan tudjuk biztosítani a gazdasági, társadalmi és technológiai fejlődést úgy, hogy közben csökkentjük a bolygónkra nehezedő terhelést?

A harmadik Syngenta Nemzetközi Fotópályázat ennek a globális méretű problémakörnek a képi megjelenítésére bíztatja a fotósokat, akiknek jelentkezését ebben az évben is két kategóriában várják. A professzionális kategóriába 5-10 fotóból álló tematikus sorozattal nevezhetnek, míg a nyílt kategóriába a szervezők legfeljebb 3 egyedi képet várnak egy szerzőtől.

A fotópályázat részletes kiírása és a nevezés itt található, nevezési díj nincs. A legkésőbb augusztus 22-ig beérkezett képeket neves szakértőkből, fotográfusokból álló nemzetközi zsűri bírálja majd el. A két kategória első három helyezettje több ezer dolláros pénzjutalmat kap, a professzionális kategória győztese ezen felül egy 25 ezer dolláros fotóprojektet is elkészíthet. A díjazottak fotóit a világ több nagyvárosában bemutatandó vándorkiállításon tekintheti meg a közönség.