Picturesqe 2.0

0

Akik voltak már kint velünk a PHOTOEXPO-n, biztosan találkoztak már a magyar fejlesztésű Picturesqe képválogatást mesterséges intelligenciával támogató szoftverrel. A csapat ma kiadta alkalmazásuk 2.0-ás változatát, amelybe komoly előrelépések kerültek.

Elöljáróban fontos tudni, hogy a szoftver előző verziója már nem tölthető le, illetve a támogatása is megszűnt, mivel a 2.0-ás motorja teljesen új alapokra épül.

A v2.0 immár ingyenes változatban is elérhető, így a fotóamatőrök külön díj nélkül használhatják azt JPEG formátumú képeik közötti válogatásra. A profik, akik RAW formátummal szeretnének dolgozni, az első 1500 fotójukat még ingyen importálhatják és kezelhetik, ezt követően havi 10 dollárért használhatják a szoftvert, akár havi 20 ezer képig.

Az újdonságok között találjuk azt az új lehetőséget, amely nem igényli a fájlok másolását, azaz dolgozhatunk közvetlenül a képeket tartalmazó mappákból, így kevesebb időt kell a képek importálására szánnunk. Szintén a munkafolyamatot gyorsítja az esztétikai rangsorolást végző algoritmus optimalizálása is.

Átszabták és egyszerűsítették a kezelőfelületet is, amely így még hatékonyabb és gyorsabb munkát tesz lehetővé.

A Picturesqe v2.0-ás változata letölthető a szoftver weboldaláról (link hírünk alatt).