Így fotózunk mi

0

A CEWE Magyarország online felmérést indított útjára, amelyben arra kíváncsiak, hogy vajon csak a memóriakártyánknak fotózunk-e, vagy papírra is kerülnek-e képeink, illetve hogy mi lesz képeink sorsa.

A kérdőívre válaszolók között naponta 3.000 Ft értékű CEWE utalványt, a kutatás végén, június 21-ét követően pedig 30.000 Ft értékű CEWE kupont sorsolnak ki.

Sajtóközlemény:

Több 100 millió fotót készítenek a magyarok évente

Csak a Magyarországon előhívott papírképek száma eléri az évi 63 milliót, miközben a digitális korszaknak köszönhetően valójában ennek többszörösét fényképezzük – ez alapozza meg a CEWE új online kutatását, melyben a magyarok fotózási szokásait térképezik fel. Összesen évente mintegy 63 millió papírképet hívatunk elő terminálok segítségével, a szakboltokban, vagy rendelünk meg online, illetve nyomtatunk ki otthon – derül ki a Futuresources Consulting magyarországi kutatásából, melyet a CEWE megbízásából készített.

„Magyarországon, csakúgy mint Európa többi részén, azonban jellemzően évről évre kevesebb fotót használunk a hagyományos, papírkép formában. Helyette más módon, fényképes ajándéktárgyakon, dekorációkról és fotókönyvekben köszönnek vissza emlékeink, valamint előtérbe került a felvételek digitális felhasználása is.

Az biztos, hogy a digitális eszközök (kamerák, okostelefonok, tabletek stb.) elterjedésének köszönhetően a korábbinál sokkal több képet készítünk, azonban hogy pontosan mennyit, mivel és hogyan fotózunk, és a képeinknek mi lesz a sorsa, azt jelenleg még nem tudjuk. Vajon csak a memórikártyának készítjük felvételeinket, vagy a fényképek lettek a modern kor legfontosabb kifejező és közösségépítő eszközei?” – teszi fel a kérdést Ablonczy László, a CEWE Magyarország kereskedelmi és marketing igazgatója a cég által indított „Így fotózunk mi” országos online kutatás kapcsán.

Eddig már megközelítőleg 10 ezren válaszoltak a kérdőívre, de a felmérés még június 21-ig folyik: http://bit.ly/kutatas_cewe