Nikon Coolpix W100

0

A Nikon új vízálló kompakt fényképezőgépet jelentett be a Coolpix termékcsaládjába. A Coolpix W100 point&shoot kategóriájú, azaz főképp egyszerű kezelhetőséggel jellemezhető víz-, por-, és ütésálló fényképezőgép, amely bármely nyaraláson gond nélkül használható, legyen az egy homokos tengerpart, vagy egy hegyi raftingolás. A 13 Mpixeles felbontású szenzorral szerelt gépet 3×-os zoomobjektívvel látták el, gyújtótávolsága kisfilmes formátumba átváltva 30-90mm-nek felel meg.

A könnyed használatért és a képek egyszerű megosztásáért Wi-Fi és Bluetooth adapter is került a fényképezőgépbe, amelynek köszönhetően okostelefonnal is vezérelhető a masina, a Bluetooth LE pedig mindeközben igen kis energiafelvétellel beéri.

A Nikon Coolpix W100 főbb képességeiben egyébként szinte teljes egészében megegyezik a tavalyi Coolpix S33-mal, de a Wi-Fi, Bluetoth és ennek köszönhetően a SnapBridge szolgáltatás újnak számít!

A 10 méteres vízmélységig vízálló gép még nyáron piacra kerül.

A Nikon Coolpix W100 főbb tulajdonságai:

  • 13 megapixeles felbontás
  • 3x-os zoomátfogású objektív, 30-90mm ekvivalens gyújtótávolság
  • strapabíró váz (10 m vízmélység, 1,8 m leejtés)
  • 2,7″-os LCD, 230 ezer képponttal
  • FullHD videófelvétel sztereó hanggal
  • beépített Wi-Fi és Bluetooth LE adapter, SnapBridge
  • Li-ion akkumulátor
  • microHDMI és USB csatlakozók

A részletes műszaki paraméterek a hírünk alatti adatlapon tekinthetők meg.

Sajtóközlemény:

IDEÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP A NYARALÁSHOZ: AZ ÚJ VÍZÁLLÓ ÉS ÜTÉSÁLLÓ COOLPIX W100

Amszterdam, Hollandia, 2016. augusztus 1.: A Nikon COOLPIX kompakt fényképezőgépek termékcsaládja egy otthoni vagy külföldi kalandokhoz tervezett új taggal bővült – a 13,2 megapixeles COOLPIX W100 készülékkel. A fényképezőgéppel úszhat vagy akár 10 méteres mélységig merülhet1, továbbá az 1,8 méteres magasságból való leejtésig ütésálló2, ellenáll akár –10 oC-os hidegnek3, valamint porálló4, így bárhová gond nélkül magával viheti. Készítsen kiváló minőségű fotókat, és ossza meg azokat azonnal a SnapBridge5 alkalmazással, amely automatikusan továbbítja a képeket okoseszközére az útközben is egyszerű tárolás és közösségi megosztás érdekében. A alacsony energiafelhasználású Bluetooth (BLE) technológiahasználatával a SnapBridge állandó, alacsony fogyasztású kapcsolatot tart fenn a COOLPIX W100 fényképezőgép és egy okostelefon vagy táblagép között, így a fényképek könnyen kezelhetők. Egyetlen gombnyomással rögzíthet teljes HD-videofelvételt (1080p) sztereó hanggal, az elektronikus rázkódáscsökkentésnek (VR) köszönhetően pedig a videofelvételek remegéstől mentesek és élesek lesznek.

A hihetetlenül egyszerűen kezelhető COOLPIX W100 dedikált gombokkal és könnyen használható felülettel, valamint egy speciális gyerekmenüvel is rendelkezik, így minden korosztály számára megfelelő. Válassza az Egyszerű automata módot, és hagyja, hogy a fényképezőgép optimalizálja az összes beállítást, így mindig nagyszerű képeket készíthet, továbbá a 230 000 képpontos, 6,7 cm-es TFT LCD-monitoron jól láthatóan megkomponálhatja a felvételeket – még gyenge fényben vagy közvetlen napfény esetén is.

A tökéletes portrék készítése sohasem volt könnyebb, sem a víz fölött, sem a víz alatt. Az Intelligens portré rendszer aktiválja többek között az Arc-prioritásos AF funkciót, amely automatikusan észleli az alany arcát, és erre állítja be az élességet, míg a Víz alatti arckeretezés funkció automatikusan készít felvételeket, amikor az emberek arcát észleli a tengerben vagy a medencében.

Az új vízálló és ütésálló fényképezőgépet bemutató Ines Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékmenedzsere elmondta: „A COOLPIX W100 kiváló minőségű fényképeket és Full HD-videókat, valamint gondtalan tartósságot nyújt, így a felhasználó nyugodtan pihenhet annak tudatában, hogy a fényképezőgépe ellenáll a váratlan leesésnek vagy a medencében való merülésnek. Bárhová is utazik, a SnapBridge automatikusan szinkronizálni tudja a képeket a Bluetooth®6 Smart Ready segítségével az okostelefonjával vagy táblagépével az azonnali megosztáshoz és a tároláshoz. Az egyszerű, intuitív kezelésnek köszönhetően a fényképezőgép ideális választás az útközbeni fényképezéshez, a gyerekbarát menü pedig az egész család számára szórakoztatóvá teszi a fényképezést.”

1 JIS/IEC 8-as védettségi osztálynak megfelelő (IPX8: 60 percig fényképezhet víz alatt 10 m-es mélységben).
2 (Megfelelt a NIKON leesési tesztjén, amely kompatibilis a MIL-STD-810F 516.5-os (Shock) szabvánnyal).
3 Körülbelül –10 °C-ig.
4 JIS/IEC 6-os védettségi osztálynak (IP6X) megfelelő.
5 A SnapBridge IOS alkalmazás csak a 2016. októberben megjelenő COOLPIX W100 firmware frissítéssel fog működn
i 6A Bluetooth® szóvédjegy a Bluetooth SIG, Inc. bejegyzett védjegye, amelyet a Nikon Corporation engedéllyel használ.