My Budapest Photo Project

0

Külföldi példák alapján hazánkban is elindul a hajléktalanok problémáját kihangsúlyozó kezdeményezés, amelyet idehaza a Bike Maffia Egyesület indított útjára. A kezdeményezésben eldobható filmes fényképezőgépeket ajándékoznak hajléktalanoknak és kérik fel őket Budapest fotózására a saját szemszögükből. Az így készült képekből zsűri döntése alapján naptár, valamint kiállítás is készül, az ebből befolyt összeggel a képkészítő hajléktalanokat támogatják majd.

Az adományokat a kezdeményezés facebook oldalán elérhető támogató oldalon keresztül lehet elküldeni.

Sajtóközlemény:

My Budapest Photo Projekt

A kezdeményezés célja
Adj esélyt és lehetőséget hajlék nélkül élő embereknek egyszer használatos fényképezőgépekkel!

Támogasd a My Budapest Photo Projectet, a Budapest Bike Maffia legújabb kezdeményezését és hívjuk fel a figyelmet a művészet segítségével a hajléktalanság problémájára.

100 résztvevőt kérünk meg, hogy fotózzák le Budapestet a saját szemszögükből.A fotók közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyeket kiállításra kerülnek. A látogatók szavazatai alapján a legjobb 12+1 alkotás a My Budapest jövő évi naptárába kerül.

A nyertes fotók készítői pénzjutalomban részesülnek, valamint a naptárak eladásából származó bevételből is a résztvevő művészeket támogatjuk. A kezdeményezés hosszú távú célja a társadalom peremén élők bevonása és a társadalmi reintegrációjuk segítése.

Köszönetképpen
A hajlék nélkül élő, vagy hajléktalanságot megtapasztalt emberek számára szeretnénk esélyt adni arra, hogy megmutassák a tehetségüket.

Lehetőséget szeretnénk nyújtani számukra, hogy ők adhassanak. Megmutathassák Budapestnek egy másik arcát, ők, hogy látják a várost. Izgalmas képekre számítunk, amiből egy fantasztikus naptárat készítünk majd.

A My Budapest Photo Project egy olyan kezdeményezés, ahol teret biztosítunk a tehetségnek, segít, hogy a résztveők (újra) higyjenek saját magukban.

Minden Támogatónkról megemlékezünk a honlapunkon.

  • 1000, illetve 2000 forint adomány esetén személyes email formájában köszönjük meg a segítséget Támogatóinknak.
  • 5000 forintos adományért cserébe Budapest Bike Maffia kitűzőt adunk ajándékba.
  • Az első 10 x 10 000 forint beérkező adomány után 1-1 Budapest Bike Maffia pólóval köszönjük meg a segítséget Támogatóinknak.
  • Minden 20 000 forint adomány után egy My Budapest 2017 naptárat adunk Támogatóinknak, melyet a megjelenést követően, október 10. után juttatunk el a megadott címre.
  • A 10 legnagyobb összegű adománnyal segítő Támogatónk számára exkluzív tárlatvezetést szervezünk a kiállításmegnyitót megelőző napon.