Tamron 90mm f/2,8 Di Macro USD Sonyhoz

0

A Tamron még februárban jelentette be 90mm f/2,8 Di VC Macro USD objektívét, amely az új generációs Tamron objektívek egyre népesebb családját bővítette. Az akkor még csak Canon és Nikon bajonettre kínált makróobjektívnek ma jelent meg a stabilizátor nélküli, Sony A bajonettre feltekerhető változata, a Tamron 90mm f/2,8 Di Macro USD (a Sony A bajonettes féligáteresztő tükrös fényképezőgépeiben szenzor stabilizálás működik, így optikai stabilizálást ebbe a modellbe nem építettek).

Tamron_90mm_SP_Di_USD_Macro_Sony

A 90mm-es, f/2,8 fényerejű makró objektív újdonságai közé tartozik az ultrahang frekvenciás fókuszmeghajtás és az áttervezett optikai rendszer, amelyben LD és XLD alacsony szórású lencsetagok is megtalálhatók. A kisfilmes szenzoros géppel is használható, 1:1 leképezési arányt biztosító új objektív az SP dizájnba illeszkedik, azaz teljesen fém tubusba került, amelyet időjárásálló szigetelésekkel is elláttak.

A 9 lamellás rekesszel ellátott makró objektív augusztus 25-től lesz kapható, ára 650 amerikai dollár lesz.

Az új modellen kívül a Tamron a firmware frissítésre és az új SP objektívek fókusz finomhangolására is alkalmas konzolának Sony változatát is bejelentette. A 24 régióban állítható fókuszt, fókusz limiter módosítást kínáló termék csak az újabb SP objektívekkel kompatibilis. A termék szintén augusztus 25-től lesz kapható, ára 60 amerikai dollár lesz.