Tokina Firin 20mm f/2 FE MF

0

A Tokina bejelentette első Sony E bajonettre készült objektívét, a remek fényerőt kínáló Tokina Firin 20mm f/2,0 FE MF kézi élességállítású modellt.

A full-frame szenzorra is teljes képet rajzoló új objektív két aszférikus és 3 szuper alacsony szórású (SLD) lencsetagot is tartalmaz, amelyek a nem kívánatos optikai hibák csökkentését valósítják meg. Ezen felül minden egyes lencsetag többrétegű bevonatot kapott, hogy csökkentsék a szellemképek és becsillanások megjelenésének, valamint a kontrasztvesztés lehetőségét.
tokina_firin_20mm_f2_fe_frontright
A Tokina Firin 20mm f/2 FE teljes mértékű kompatibilitással rendelkezik a Sony A7 szériás fényképezőgépek felé, így képes továbbítani a váznak a beállított rekeszt, tárgytávolságot és egyéb paraméterek értékeit, amelyek szükségesek a vázban található, 5 tengelyes szenzorstabilizátor hatékony kihasználásához és persze az EXIF adatok maradéktalan és helyes kitöltéséhez.

Az új objektívet úgy alakították ki, hogy nem csupán a fotózás, de a videózás és könnyed és kényelmes legyen. Elöl elhelyezett rekeszgyűrűjén egyszerűen választható ki a kívánt blende érték, videózáshoz pedig kiiktathatjuk a szabvány 1/3 blendés ugrásokat és fokozatmentesen állíthatjuk a fényrekeszt.

A Tokina Firin 20mm f/2 FE MF objektív 2017 első negyedévében kerül piacra.