Zeiss Loxia 85mm f/2,4

0

A Zeiss a múlt héten jelentette be új Milvus objektívjeit DSLR gépekhez, most pedig Sony E bajonettre jelent meg az új Loxia.

A full-frame szenzort is kirajzoló, manuális élességállítású Zeiss Loxia 85mm f/2,4 portréobjektív az eddig három tagot számláló Loxia széria legújabb, egyben legnagyobb gyújtótávolságú tagja, így szépen kiegészítve az eddigi sort, a 21mm f/2,8, a 35mm f/2 és az 50 mm f/2 modelleket. A 80 cm közelpontú objektív fókuszgyűrűje precíz élességállítást kínál, köszönhetően annak, hogy a teljes tartományt 220 fokos szögben való körbeforgatással járhatjuk be. Az objektív hátulján rekeszgyűrűvel választhatjuk ki a kívánt blendét, videózáshoz pedig fokozatmentes rekeszállítás is rendelkezésre áll.

A Zeiss Loxia 85mm f/2,4 december közepétől lesz kapható, ára 440 ezer Ft lesz.

Sajtóközlemény:

Új teleobjektív a Zeiss Loxia objektívcsaládban

A Zeiss Loxia 2.4/85-tel a gyártó bővíti kompakt objektívcsaládját az E bajonettes Sony MILC full frame-es kameráihoz.

2016.09.15 Oberkochen, Németország

Az új családtag a Zeiss Loxia családban egy teleobjektív a Zeiss Loxia 2.4/85, ami kiegészíti a már meglévő három gyújtótávolságot. Név szerint a Zeiss Loxia 2.8/21, Loxia 2/35, 2/50, melyek az E- bajonettes tükör nélküli full frames-es kamerákhoz lettek kifejlesztve. A kompakt Zeiss Loxia objektívek az olyan utazó és riport fotósoknak ideális választás lehet, akik értékelik a kis súlyt és a kompakt méretet. „Mind a technológiai háttért illetően, mind kézbe fogva az új Zeiss Loxia 2.4/85 remekül illeszkedik a meglévő objektívekhez, kiválóan alkalmas portréfényképezéshez.” – nyilatkozta Christophe Casenave a Zeiss Camera objektívek termékmenedzsere. A Zeiss Loxia 2.4/85 objektív ez év december közepétől kerül az üzletekbe.

Optimalizált Zeiss Sonnar design

Az új Zeiss Loxia 2.4/85 objektív digitális szenzorokhoz lett tervezve. A Zeiss Sonnar objektívek szerkezetén alapuló tervezésnek köszönhetően az objektív 7 lencséből áll 7 csoportban. A Zeiss Loxia
2.4/85 objektív fejlesztésével elértük az eredeti Zeiss Sonnar optikai rendszerének újraértelmezését, ami a digitális fényképezés és videózás minden igényét kielégíti.” – folytatta Casenave. Az objektív minimális tárgytávolsága 0.80 m, a 220 fokban elforgatható élességállító gyűrű, a legfinomabb beállítást is lehetővé teszi. A nagy 2.4-es rekesz és a csúcsminőségű optikai elemek igen tetszetős háttér elmosódottságot eredményeznek. Az elektromos interfész biztosítja az EXIF adatátvitelt az objektív és a gép között és aktiválja a nagyító funkciót a kamerán, ha a felhasználó ezt beállítja. „A precíz kézi élességállítás és a rekesz mechanikus beállítása (rekesz előválasztás módban) biztosítja a legigényesebb fotósok számára is a lehetőséget, akik nem csak a kamera bőséges beállítási lehetőségeire akarnak hagyatkozni.” – mondta Casenave.

Filmes munkára is alkalmazható

A jól ismert De-Click funkcióval a Zeiss Loxia objektívcsaládnál a gyártó a filmkészítőket is megcélozza. A De-Click funkció mechanikusan deaktiválja a rekeszállításkor fellépő átmenetet – ami feltétele a rekeszérték csendes és átmenet nélküli változtatásának. Ennek eredményeképpen a Zeiss Loxia 2.4/85 is vonzó választás lehet videokamerákhoz, melyek E bajonettes csatlakozással rendelkeznek, mint a Sony PXW-FS7 és a PXW-FS5. Egy robusztus fém napellenző és az 52 mm-es szűrőátmérő (ami minden gyújtótávolságnál hasonló), és a por és fröccsenő víz elleni védelem teszi teljessé a rendszert. Ráadásul a külső átmérő, ami egységes minden Zeiss Loxia objektívnél, egyszerűsíti a fényképezést.

Zeiss Lens Gear

A Zeiss Loxia objektívek is használhatóak a követő fókusz rendszerrel. Csúcsminőségű alumíniumból készülnek edzett felületkezeléssel, a Zeiss Lens Gear minden megfeleő objektív fókuszgyűrűjére csatlakoztatható, a két gyűrű ellentétes irányba történő elforgatásával. Kiegészítve a követő fókusz rendszerrel, a precíz élességállítás levetővé válik és így a Zeiss Loxia objektívek teljes értékű cinema objektívekké válnak. A Zeiss Lens Gear gyűrűk méretei (62-69mm, 60-67mm with GumGum) csatlakoztathatók a Zeiss Loxia objektívekhez.

Ár és elérhetőség

A Zeiss Loxia 2.4/85 globális szállítása 2016. december közepén kezdődik. A napellenző az objektívvel együtt kerül forgalomba várhatóan 439.900 Ft-os fogyasztói áron.