Olympus FL-900R

1

Az Olympus az új MILC gépei mellett egy új csúcs rendszervakut is bejelentett, az FL-900R modellt.

Az Olympus FL-900R tökéletesen illeszkedik az új OM-D E-M1 Mark II fényképezőgéphez, hiszen a vakut is időjárásálló szigetelésekkel látták el, így semmi akadálya, hogy a géppel és a vakuval együtt mostoha körülmények között is fotózzunk. A villanó teljesítményére a gyártó 58-as kulcsszámot adott meg (ISO100, méter), amely természetesen ez esetben a zoomfej maximumánál, értendő. A fej egyébként 24-200 mm ekv. gyújtótávolságnál történő fotózáshoz kínál egyenletes lefedettséget, illetve a beépített diffúzorával 24 mm ekv. gyújtótávolságnál nagyobb, akár 14 mm ekv. gyújtótávolság látószögét is kivillanthatjuk.

A szokásos vaku funkciókon kívül (AF segédfény, TTL teljesítmény vezérlés, kézi teljesítmény, zoomfej vezérlés, fej forgathatósága és dönthetősége, második redőnyre szinkronizálás) az FL-900R támogatja a nagy sebességű vakuszinkron használatát, valamint több vakus rendszer esetében a távoli vakuk vezeték nélküli optikai vezérlését.

A vakunak nem csak fotózásnál, de videózásnál is hasznát vehetjük, köszönhetően a beépített LED fényforrásnak, amely akár 100 Lux megvilágítást is kínál, de teljesítménye 1/32 arányig csökkenthető.

Az Olympus FL-900R decembertől lesz kapható, ára 199.990 Ft lesz.


Sajtóközlemény:

Az Olympus tovább bővíti professzionális felszereléseinek körét egy új, nagyteljesítményű vakuval, mely időjárásálló kivitelével szinte bármilyen körülmény között használható

FL-900 R – gyors és nagyteljesítményű vaku, mely kiválóan illeszkedik a most bemutatkozó nagysebességű csoda, az Olympus OM-D E-M1 Mark II fényképezőgéphez

2016. szeptember 19., Hamburg – Az új Olympus FL-900 R kiválóan egészíti ki a high-end OM-D fényképezőgépek és M.ZUIKO PRO objektívek profi termékkínálatát. A magas kulcsszám (58)* mellett a nagysebességű sorozatfelvételekhez is megfelelő használhatóság és a zord időjárási körülmények között is gondtalan alkalmazás lehetősége teszi az FL-900 R vakut bármely profi felszerelés különlegesen megbecsült részévé.
Elérhető 2016 decemberétől, 199.990.- HUF javasolt fogyasztói áron.

A sebesség alapvető fontosságú
Ne szalassza el a legjobb pillanat megörökítésének esélyét. Az FL-900 R vaku a fotózás Olümposzán született, új OM-D E-M1 Mark II fényképezőgéppel együtt a legnagyobb sebességet biztosítja és páratlan sorozatfelvétel-teljesítményt kínál**.

Legyen világosság – minden körülmények között
Vele még akkor is fotózhatunk, ha mások már csomagolnak és hazaindulnak – az FL-900R ugyanis csepp-, por- és fagyálló*** kivitellel büszkélkedhet. E jellemzőjével tökéletesen illeszkedik az OM-D E-M1 Mark II, E-M1, E-M5 Mark II és E-M5 gépekhez, valamint az összes M.ZUIKO PRO objektívhez. A nagy intenzitású vaku a fényképezőgép TruePic képprocesszorának teljesítményét és a TTL szinkron technológia előnyeit használja az optimális megvilágítás eléréséhez. Megvilágítási területe lefedi a 12-100mm gyújtótávolságú objektívek látószögét – a beépített nagylátószögű panelt használva ez a tartomány tovább bővül a 7-10mm objektívek felé.
A videofelvételek készítői imádni fogják a fényes LED Movie Light funkciót, mely 100 Lux megvilágítást kínál. Automatikus, illetve kézi üzemmódban a lehetséges korrekció 1 FÉ lépésenként a maximális teljesítménytől 1/32-ig terjed.

Rendkívül sokoldalú – vezeték nélküli opciókkal és különféle üzemmódokkal
A kompakt és könnyű Olympus FL-900 R különféle működési opciót kínál a vezeték nélküli használathoz – például nagy intenzitású, többvakus megvilágítás esetén, vezeték nélküli vezérléssel. Ez a vaku a gép vakupapucsához csatlakoztatható, illetve fővakuként alkalmazható, a többi vaku vezérlési feladatának elvégzésére.
Master és slave használhatósága mellett négy csatornájával akár négy vakucsoporthoz is alkalmazható. A fényképezőgépről 4 vakucsoport vezérelhető. Kiválasztható, hogy az egyes csoportok működjenek, vagy sem, valamint beállíthatjuk a vaku kompenzációt és további paramétereket is.
Ahogyan az egy élvonalbeli vakutól elvárható, a fej elforgatható (180°/180°), illetve dönthető (90°). Az FL-900R a High Res Shot és Focus Bracketing funkciókkal is együtt használható, emellett kompatibilis a különféle Olympus felvételi módokkal a széleskörű fotós kifejezésmód támogatása érdekében.

* ISO100 beállításnál, illetve 100mm (35mm ekv.: 200mm) gyújtótávolság esetén
** Részletek az OM-D E-M1 Mark II ismertetőjében
*** Alacsony környezeti hőmérséklet esetén az akkumulátort fel kell melegíteni, például zsebbe helyezéssel, stb.

Főbb jellemzők:

  • Nagyteljesítményű professzionális vaku 58* kulcsszámmal ISO 100 esetén
  • Szupergyors sorozatfelvétel-támogatás
  • Focus Bracketing és Focus Stacking funkciókkal kompatibilis
  • Csepp-, por- és fagyálló (-10°C-ig)***
  • LED Movie Light funkció videofelvételekhez – 100 Lux, 1m távolságban
  • Vakumódok: TTL-Auto, Auto, Manual, FP TTL-Auto, FP-Manual
  • Kompakt és könnyű kivitel
  • 81,2 mm (sz) x 121,4 mm (ma) x 125,2 mm (mé) a kiemelkedő részek nélkül
  • Tömeg: 382g (akkumulátor nélkül)