Olympus M. Zuiko Digital ED 25mm f/1,2 PRO

0

Az Olympus újonnan bejelentett két Pro kategóriás objektívje között egy új, 25 mm gyújtótávolságú, 47 fokos látószögű standard fix objektív is megtalálható.

Az f/1,2 fényerejű Olympus M. Zuiko Digital ED 25mm f/1,2 PRO standard látószöget nyújt a mikro NégyHarmados tükör nélküli fényképezőgépekkel (kisfilmes megfelelője 50mm f/2,4), Pro kategóriába sorolása pedig jelzi, hogy igazán minőségi kialakítású. Ez az időjárásállóságában, a felhasznált optikai tagokban (1 szuper alacsony szórású (Super ED), 2 extra alacsony szórású (ED), 1 extra nagy törési mutatójú (E-HR), 3 nagy törési mutatójú (HR) és 1 aszférikus) is megmutatkozik.

A 9 darab, lekerekített lamellából kialakított blende a fényerőnél szűkebb fényrekesz használatakor is kerekded, szép formájú fényfoltokat eredményez a háttér mélységélességből kiesett pontjain.

Az Olympus M. Zuiko Digital ED 25mm f/1,2 PRO objektív novembertől lesz kapható, ára 450 ezer Ft lesz.

Olympus M. Zuiko Digital ED 25mm f/1.2 PRO
Gyújtótávolság 25 mm (50 mm ekv.)
Lefedett képterület FourThirds
Legszűkebb blende F16
Felépítés 19 lencsetag 14 csoportban
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 30 cm
Legnagyobb nagyítás 0,11×
Szűrőmenet 62 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
70 mm × 87 mm
Tömeg 410 gramm

Sajtóközlemény:

Az Olympus M.ZUIKO DIGITAL Pro sorozat kitolja az optikai technológia határait a legfinomabb és leggyorsabban elérhető képminőség érdekében

A nagyteljesítményű bokeh-csoda:
Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO

Hamburg, 2016. szeptember 19. – Az Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO (35mm ekvivalens érték: 50mm) kitolja a fixfókuszos objektívek teljesítményének határait. A rendkívül gyors AF minden helyzetben kiváló precizitást garantál. A zászlóshajó M.ZUIKO Pro sorozat legújabb objektívje elképesztően nagy felbontással és gyenge fényviszonyok esetén is egyedülálló teljesítménnyel büszkélkedhet, amihez az 1:1.2 legnagyobb rekeszérték mellett a szinte példa nélküli élesség és képtisztaság is hozzájárul, széltől szélig – ámulatba ejtő bokeh hatás mellett. És jöhet eső, hó, vagy napsütés – ahogy minden M.ZUIKO Pro objektív, az M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO is por-, csepp- és fagyálló, így a környezeti hatásoktól függetlenül megbízható használhatóságot biztosít. Elérhető 2016 októberétől, 449.990.- HUF javasolt fogyasztói áron.

A legmagasabb szintű képminőség
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO a legfrissebb optikai technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a legmagasabb szintű, széltől szélig kiváló képminőséget biztosít. A rendkívül fényerős, 1:1.2 legnagyobb rekeszértékkel büszkélkedő, professzionális teljesítményt nyújtó objektív a fotózás szempontjából legnagyobb kihívást jelentő szituációk esetén is megállja a helyét. A kifinomult technológiai megoldások között találjuk a Z Coating Nano bevonatot, mely a szellemképek és becsillanás minimálisra csökkentésével még élesebb, még tisztább képeket, így tökéletes végeredményt tesz elérhetővé.

Lenyűgöző bokeh
A tervezés folyamán kiemelt figyelmet kapott az 1:1.2 M.ZUIKO Pro objektív által biztosított bokeh tökéletesre csiszolása, így a háttér által közvetített optikai esztétika magas szintre emelése – vagy akár maga a bokeh effekt témává történő előre léptetése. Az objektív által kínált gyönyörű rajzolat a képszélektől rendelkezésre áll, mely a természetes életlenítés hatással együtt a különleges optikai tervezésnek és a 9 lamellás rekesz felépítésnek köszönhető.

Rendkívül gyors AF, sokoldalú és professzionális kezelhetőség
Sokszor csak egy lehetőségünk van a tökéletes felvétel elkészítésére – így egyértelmű, hogy a fotósoknak muszáj teljes mértékben megbízniuk abban, hogy felszerelésük éles helyzetben mindig bevetésre készen áll. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO által kínált, elképesztően gyors autofókusz rendszer biztosítja, hogy a téma a megfelelő pillanatban kerül megörökítésre, gond nélkül, tűéles, ragyogó végeredményt alkotva – függetlenül attól, hogy egy képet, vagy sok, gyors ütemben felvett sorozatfelvételt készítünk. Az elképesztően gyors autofókuszt a különleges konstrukció teszi lehetővé: a 19 optikai lencsetagból mindössze egy mozog az élességállítás során.

Ellenálló konstrukció
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO lehetővé teszi, hogy akkor is folytassuk a fotózást, amikor mások már összecsomagolnak és hazamennek – ehhez pedig a por-, csepp- és fagyálló kivitel segíti, mely mindegyik M.ZUIKO Pro objektív sajátja. A masszív, fém kivitelű objektív legnagyobb nagyítása 0,11x (35mm ekvivalens érték: 0,22x), tömege 410g.
A csúcsminőségű, nagyfelbontású fotók készítéséhez szükséges professzionális igények kiszolgálására és a kivételes bokeh hatás elérésére tervezett, extra fényerős M.ZUIKO DIGITAL ED 25mm 1:1.2 PRO 2016 október elejétől, €1,299.00 ajánlott fogyasztói áron érhető el.

Minden Olympus objektív és fényképezőgép ingyenes hat hónapos jótállási idő hosszabbítással kapható* – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk.
* A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

Főbb jellemzők:

  • Professzionális 25mm (50mm 35mm ekv.) 1:1.2 fixfókuszos objektív
  • A legmagasabb szintű teljesítmény széltől szélig, kiváló felbontás és legnagyobb rekeszérték
  • Nagypontosságú, extragyors AF
  • Gyönyörű bokeh a különleges tervezésnek és a 9 lamellás rekesz felépítésnek köszönhetően
  • Por, csepp- és fagyálló
  • Z Coating Nano bevonat a becsillanás minimálisra csökkentése érdekében
  • L-Fn gomb és fókuszkar mélységélesség jelzéssel
  • 19,5cm legkisebb tárgytávolság
  • 0,11x (0,22x 35mm ekv.) legnagyobb nagyítás
  • Tömeg: 410g