Olympus M.Zuiko Digital ED 12-100mm f/4 IS PRO

0

Az Olympus két új objektívvel frissítette Pro kategóriás objektívjeit, amelyek egyik tagja profi felhasználásra szánt utazózoom.

A standard nagylátószögtől középteléig, összesen 8,3×-es zoomátfogást kínáló, fix f/4 fényerejű Olympus M.Zuiko Digital ED 12-100mm f/4 IS PRO objektív hiánypótló a mikro NégyHarmad vonalon, hiszen eddig csak 12-40mm-rel volt elérhető profi objektív (illetve a Panasonicnál 12-35mm-rel), ráadásul a gyújtótávolság tartomány is jelentős könnyebbséget hordoz, hiszen jóval nagyobb átfogás érhető el, mint korábban.

A kisfilmes formátumban 24-200mm-es látószögnek (mélységélességében f/8-nak) megfelelő objektívet időjárásálló szigetelésekkel látták el, így mostoha időjárási viszonyok között is gond nélkül használható, főleg a szintén időjárásálló, új OM-D E-M1 Mark II vázzal. Az objektívbe 1 nagy törési mutatójú (HR), 2 extra nagy törési mutatójú (E-HR), 5 extra alacsony szórású (ED), 1 dupla aszférikus és 3 aszférikus lencsetag is került, így biztosak lehetünk benne, hogy a kiváló képélesség és a remek homogenitás mellett visszafogott geometriai torzítás és minimális kromatikus aberráció és kóma jellemzi majd az objektív képét.

Az Olympus profi utazózoomja, az M.Zuiko Digital ED 12-100mm f/4 IS PRO novembertől lesz megvásárolható 400 ezer Ft-os áron.

Olympus M.Zuiko Digital ED 12-100mm f/4 IS PRO
Gyújtótávolság 12-100 mm (24-200 mm ekv.)
Lefedett képterület FourThirds
Legszűkebb blende F22
Felépítés 17 lencsetag 11 csoportban
Rekesz 7 lamellából
Közelpont 15 cm
Legnagyobb nagyítás 0,3×
Szűrőmenet 72 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
77,5 × 116,5 mm
Tömeg 561 gramm


Sajtóközlemény:

Az első professzionális 8.3x zoom objektív konstans 1:4.0 fényerővel

A profi travel zoom objektív élmény:
Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO

Hamburg, 2016. szeptember 19. – A profi fotósok ezentúl úgy utazhatnak a bővített felszerelés nélkül, hogy közben a professzionális zoom teljesítményt minden eddiginél magasabb szinten élvezhetik. A 8.3x zoomfaktort kínáló Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO (35mm ekvivalens: 24-200mm) gyújtótávolság-átfogása korábban – ezen a minőségi színvonalon – csak két objektívvel volt elérhető. Gyakorlatilag semmi sem fogható ehhez a profi szinten biztosított sokoldalú használhatósághoz, illetve az átfogóan lélegzetelállító teljesítményhez, amit ez az objektív nyújt – nem beszélve a Sync IS rendszerről, mely akár 6.5 fényérték-eltolással kompenzál**, kompatibilis fényképezőgép használata esetén. A legmagasabb szintet jelentő M.ZUIKO Pro sorozat tagjaként természetesen por- csepp- és porálló, így minden szempontból ideális útitárs. Kivételes módon 1:4.0 rekeszértéke – és kiváló képminősége – visszaköszön a nagylátószögtől a telefotó-tartományig. A legkisebb tárgytávolság mindössze 1,5cm, mely lenyűgöző közeli felvételek készítését teszi lehetővé. Az Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO 2016 novemberétől, 399.990.- HUF javasolt fogyasztói áron kapható.

Könnyű hordozhatóság – kemény teljesítmény
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO objektívvel az Olympus elhozta az első professzionális 8.3x zoom objektívet, konstans 1:4.0 rekeszértékkel. Mostanáig legalább két objektívre volt szükségünk a 12-100mm (35mm ekvivalens: 24-200mm) gyújtótávolság tartomány minőségi szintű átfogására. A fotósok mostantól megkímélhetik magukat a nehéz és terjedelmes felszerelés cipelésétől – miközben ugyanúgy professzionális végeredményt kaphatnak. A sokoldalú használhatóság már alapból is a könnyű és kompakt Mikro-NégyHarmad rendszer sajátja – az Olympus M.ZUIKO Pro sorozat tagjaként pedig por-, csepp- és fagyálló jellemzőkkel büszkélkedhet. E paramétereivel ideális társa az Olympus OM-D rendszerfényképezőgépeknek, egy igen magas minőségű, bárhová magunkkal vihető felszerelést alkotva – mely mindig kéznél és mindig készenlétben lehet.

A legfinomabb részletekig
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO objektívvel lélegzetelállító közelképek készítése magától értetődővé válik. A mindössze 1,5 cm legkisebb tárgytávolság által a legfinomabb részletek is – az extra-nagylátószög előnyeit kihasználva – lenyűgözőek.

Egyedülálló képminőség
A legújabb Olympus objektív által kínált képminőség sok fotós számára jelent majd inspirációt. A konstans 1:4.0 rekesz mellett a beépített képstabilizátor az 5-tengelyes Sync IS rendszernek köszönhetően akár 6,5 FÉ kompenzációval** is biztosítja a magas szintet – ezzel pedig a piacon elérhető legmagasabb kompenzációt kínálva. A becsillanás ellen igen hatékony megoldást jelent a lencsék Z Coating Nano bevonata. A nagyon gyors és különösen pontos AF rendszer szinte garancia az álló és mozgó témák elképesztően tiszta és részletgazdag megörökítésére. A fotósok ugyancsak értékelni fogják az L-Fn gombot, mely egy, az egyéni igényeinknek megfelelően választható objektív funkcióhoz kínál gyors elérést. A fókuszkar segítségével az adott helyzetnek megfelelően finomabb, vagy gyorsabb manuális élességállítás valósítható meg.

A fém kivitelű M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO legalább annyira masszív és ellenálló, mint amennyire sokoldalú – emellett mindössze 561g tömegű. A várakozás a tökéletes mindenes travel zoom objektívre hamarosan véget ér – az M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO 2016 novemberétől, €1,299.00 javasolt fogyasztói áron kerül a boltokba.

Minden Olympus objektív és fényképezőgép ingyenes hat hónapos jótállási idő hosszabbítással kapható* – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk.

Főbb jellemzők:

  • Professzionális 8.3x travel zoom objektív
  • Konstans 1:4.0 fényerő
  • Por-, csepp- és fagyálló
  • 1,5cm legkisebb tárgytávolság, elképesztő nagylátószög-teljesítmény
  • Akár 6,5 FÉ** kompenzáció, kompatibilis, 5-tengelyes Sync IS rendszerrel felszerelt Olympus fényképezőgép használata esetén
  • Z Coating Nano bevonat a becsillanás elleni hatékony védekezéshez
  • Nagypontosságú, nagyon gyors AF
  • L-Fn gomb és fókuszkar
  • Tömeg: mindössze 561g

* A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.
** Kompatibilis Olympus fényképezőgépekkel együtt használva