Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art

1

Tudja valaki miért jó kint lenni a Photokinán? Igen? Szerintem nem 🙂 Elmondom: Azért jó kint lenni a Photokinán, mert amíg ülsz az egyik sajtótájékoztatón, addig az a gyártó közzéteszi a teljes anyagot, amit te csak 1 óra után tudsz meg, ugyanakkor másik gyártó meg suttyomban kihoz egy csomó más dolgot (suttyomban, értsd: nem tart sajtótájékoztatót, csak megjelentet 😀 ).
sigma_12-24mm_f4_dg_hsm_art_frontright
Persze mindez nem panasz, hiszen jó dolog a tűzhöz közel ülőkkel beszélgetni a termékekről, ugyanakkor bosszantó, hogy a vacsorából (ami valójában az ebéd is egyben 😉 ) a szállásra érkezve kiderül, hogy megint kijött valami, amiről nem tudtunk. De nincs az a Gilden Kölsch mennyiség, amitől elszállna a kitartásom, hogy minél előbb, akár még az éjszaka közepén nekiüljek és elkezdjem írni a hírt, hogy minél előbb tájékoztathassunk Benneteket! Na valahol itt kezdődik a megszállottság…

No ennyit engedjetek meg blog jelleggel, most pedig következzenek az új Sigma objektívek, elsőként a nagylátószögű zoom, a 12-24mm-es.

A Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art full-frame szenzort képes kirajzolni, fényereje a teljes zoomtartományban f/4, köszönhetően az extrém nagy aszférikus tagjainak.
Ultrahang frekvenciás Fókuszmotorját továbbfejlesztették, így a korábbinál 1,3× nagyobb nyomatékot értek el.

Lencsetagjai között 3 aszférikus, egy SLD (szuper alacsony szórású) és 5 FLD (fluorit alacsony szórású) lencsetagot használtak.

Az új nagylátószögű objektív októbertől lesz kapható, ára 1600 amerikai dollár lesz.