Profoto Pro-10

0

Érdekes megfigyelni, hogy a rég megszokott, „mindent egy napon jelentünk be” elv helyett egyre több gyártó alkalmazza az „apránként bejelentve mindig szem előtt leszünk” módszert. Bár az Olympusról és a Panasonicról ezt nem mondhatjuk el, a Canonról igen, hiszen az 5D Mark IV és az EOS M5 nem egy napon jelent meg, így két nap is volt, ami a Canonról szólt.
A Profoto most hasonlóképpen gondolkozhatott, hiszen a D2 stúdióvakujuk múlt hét csütörtökön jelent meg, akkor a világ leggyorsabb vakujaként beállítva, most pedig a Pro-10, amely nem meglepő módon szintén a világ leggyorsabb vakuja.
profoto-pro-10-fronttop
A Profoto Pro-10 szintén képes az 1/80000 mp-es villanási időre, de ami igazán kiemeli a többi közül, az a brutális teljesítménye, ami eléri a 2400 Ws-ot. A teljesítményt 11 Fé tartományban állíthatjuk, azaz a legkisebb érték 2,4 Ws. A lépésköz 1/10, vagy 1 Fé.

A nagy teljesítmény ellenére a feltöltési idő igencsak kedvező, teljes teljesítményre feltöltéshez is mindössze 0,7 mp-re van szükség (nyugodtan ki lehet számítani, ez 3,5 kW teljesítményfelvételt jelent, ami a 15 A-es kismegszakítót jó esetben még éppen nem oldja le, nem kispályás!). A gyors elektronikának köszönhetően akár 50 villanás/mp is elérhető.

Természetesen a vaku kompatibilis az AirTTL rádiós kioldókkal.

A vaku ára egyelőre nem ismert.