Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM próba

0

A Photokina első napját még jóval a hivatalos nyitás előtt a Canon standján kezdtük, ahol lehetőségünk volt még a tömeg megérkezése előtt végignézni az érdekességeket, újdonságokat. Bár a kiállított attrakciók egy része a tavalyi Canon Exporól származik, azért így is lenyűgözőek. A 8K-s kamerákat és monitorokat és a 120 megapixeles EOS 5D prototípust is itt láthatja először élőben az európai nagyközönség.

canon_sajto_photokina

Az igazi érdekesség a standon az a pult, ahol szinte bármilyen eszközt ki lehet kérni, köztük félbevágott objektíveket is.

canon_lens_cut

Az új EF-M objektívek akár az új EOS M5-ön is kipróbálhatók voltak, de elhozható képet csak az EOS M3 vázzal lehetett készíteni. Az új 18-150mm-es zoom egy nagyon ideális utazó zoomnak tűnik, és az esetek túlnyomó többségében az EOS M5-tel az élességállítás is szépen dolgozott.

A szintén új 28 mm-es makró objektív két apró LED lámpát is kapott, hogy a rendkívül kis tárgytávolság mellett segítsen a fotózandó téma megvilágításában. Nem voltak ugyan ideálisak a körülmények, de azért lőttünk néhány minta képet ezzel az objektívvel, amit az EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM adatlapján osztottunk meg.