Uniqball SystematIQ állványok

0

Bármilyen furcsa, a vízszintesen rögzített mozgású egyedi gömbfejeket gyártó Uniqball most van először kint saját szervezésében a Photokinán. Két éve még egy kereskedő standján voltak a termékek eldugva. Akkor valószínűleg még nem sokan tudták, hogy mit is kell nézni azokon a fejeken, most meg már úgy jönnek oda hozzájuk a fotósok, hogy már rendelkeznek Uniqball fejjel.

Uniqball

A rendkívül lelkes, aktív fotósokból álló magyar csapat idén két újdonságot hozott Kölnbe.

Uniqball SystematIQ

Az egyik a SystematIQ névre keresztelt állványcsalád, ami a Uniqballhoz hasonló technikát használó villámgyors vízszintezhetőséget biztosít. Az állvány középoszlop része helyére egy szabadon billenthető talp került, amit a keret összeszorításával bármilyen állásban rögzíteni lehet. Ezzel a rászerelt fej egy pillanat alatt, a lábak hosszának variálása nélkül vízszintezhető. A Uniqball fejek alá ez a megoldás ugyan nem szükséges, de minden más esetben jól jöhet. Az állványok lábai 10 rétegű szénszálas csőből készülnek, és négy szakaszban tolhatók egymásba. A teljesen vízszintesig felhajtható lábaknak és a középoszlop helyén lévő vékony korongnak köszönhetően a fényképezőgép a talajtól alig néhány cm-re is rögzíthető. A Uniqball SystematIQ állványok négy méretben készülnek és 2-3 hónapon belül lesznek kaphatók.

Uniqball gyorscsere talp

A stand másik érdekessége egy saját fejlesztésű Arca Swiss kompatibilis talp, amivel nem csak vízszintesen, de az objektív hosszanti tengelye mentén 90 fokban elfordítva is betehető a fényképezőgép. Ezzel a módszerrel a gépre vagy objektívre szerelt talp gömbfejen anélkül biztosít kényelmes 90 fokos forgatási lehetőséget, hogy a függőlegest újra be kellene rajta állítani.

Uniqball gyorscsere talp Uniqball gyorscsere talp