Jó hír a videósoknak: jól bírja a Sony Alpha ILCE-6500

1

A Sony a Photokinán jelentette be új MILC-ét, az A6500-ast, vagy teljes nevén Alpha ILCE-6500-at. Már az előd is igen remek képességekkel kecsegtetett, de a hosszabb idejű videókat készíteni vágyók sajnos csalódtak benne, ugyanis túlmelegedés miatt az A6300-as csak 12-13 perc folyamatos 4k felvételre volt képes, ezt követően az átforrósodás miatt kikapcsolt.

Az APS-C szenzoros Sony Alpha ILCE-6500 ugyanazt a felbontást kínálja (24,2 Mpixel), így azt is gondolhatnánk, hogy a gyártó ugyanúgy problémába ütközött a hűtésével. A valóság azonban szerencsére az, hogy a hűtést sikerült hatékonyabbá tenni (valószínűleg a szenzor mögötti jobb hőelvezetésnek köszönhetően), így a 4k videófelvétel immár nem áll le 13 percnél, végig bírja a 29 perc 59 másodpercet. A hővédelmet egyébként opcionálissá tették, az új Auto PWR OFF Temp paraméternél megadható, hogy mennyire vigyázzon magára a fényképezőgép, ennek High állásában sikerül a közel 30 percet végig venni, majd a felvétel leállása után azonnal indítható egy másik is.

Erre bizonyíték az alábbi (egyébként dög unalmas) videó, amelyet Newsshooter magazin szerkesztői készítettek. Tesztjükben azt is elmondták, hogy az A6500 ugyan felmelegedett a felvétel során, de nem volt forró, így kézben is nyugodtan tartható lett volna: