Loupedeck, a könnyed Lightroom használatért

0

Ugye te is utálod a Lightroom macerás kezelését, amikoris a jobb oldali vezérlőpanelek között jó esetben az egérgörgővel kell lapozgatnod, digitalizáló tábla esetén viszont a tollat kell húzgálnod a scrollozáshoz is. Arról nem is beszélve, hogy a nagy felbontású, UltraHD monitorok esetében a csúszkákat meglehetősen pontosan kell megcélozni, ami még frusztrálóbb lehet.

A megoldás a Loupedeck, amely jó pár paraméter közvetlen módosítását teszi lehetővé potenciométerek és gombok segítségével.
loupedeck_top

Nyilvánvaló, hogy első körben szokni kell a rendszert, de később, amikor már kézre állnak a gombok és tárcsák, sokkal hatékonyabb és gyorsabb lehet a munka, mint pusztán tollal, vagy egérrel.
loupedeck_qualities
Az ötlet a finn Mikko Kestitől származik, a megvalósításban pedig a Nokiánál dolgozó Esa Alanen segített az ötletgazdának.
Az elkészült termék egyelőre az Indiegogon vásárolható meg, igen kedvező áron, hiszen most megrendelve mindössze 250 amerikai dollárért a miénk lehet (a végleges ára 399 amerikai dollár lesz).
loupedeck_functions
A közvetlenül elérhető funkciók között megtalálható a képek értékelése (1-5 csillag külön gombokon), az expozíció, kontraszt, clarity, fekete, árnyékok, fehérek, csúcsfények, színezet, fehéregyensúly, szaturáció, peremsötétedés, illetve külön tárcsákon az egyes színcsatornák beállítására szolgáló kezelőszervek, valamint jó pár további gomb.

Persze hozzá kell tennünk, hogy az ötlet nem egyedüli, voltak már korábban is hasonló próbálkozások, mint pl. a PFixer Minimal, amely csupán 180 dollár, igaz, csak Mac OS-szel használható: