Fotók és videók biztonságos tárolása – Synology előadás

0

Ha azt gondoljuk, hogy elég egy dupla kártyás fényképezőgép ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat és a képeinket, akkor óriásit tévedünk.
A nyers képek ugyan jó helyen vannak a dupla flash kártyán, de a feldolgozott fotók, a portfóliónk, és a teljes fotóanyagunk archiválásáról mindenképpen gondoskodnunk kell.

Ehhez a DVD-k és Blu-ray lemezek ugyan nagy kapacitást kínálnak, a külső merevlemezek pedig kedvező áron kínálnak nagy tárkapacitást, de ha anyagainkat csak egy-egy adathordozón tárolunk, akkor mindenképpen fennáll a veszélye a az adatvesztésnek.

A hatékonyabb megoldások, mint a felhő alapú tárhelyek mellett mindenképpen érdemes az otthoni biztonságos és nagy tárkapacitású adattárolásról gondoskodni, amelynek legmegbízhatóbb és legjobb eszköze a hálózati adattárak, azaz a NAS-ok.

Ezek fajtáiról, előnyeiről, szolgáltatásairól tartott nagy érdeklődés mellett előadást Opauszki Zsolt, a Synology termékek hazai képviseletének vezetője.
Megtudhattuk, hogy hány 2, 3, 4, 5 vagy akár 6 lemezes NAS is elérhető, s ezek egyre hatékonyabban és akár biztonságosabban kezeli a belé helyezett merevlemezek tárhelyeit.
A Synology NAS-ok szolgáltatásválasztéka példaértékű, webszerverként, nyomtatószerverként, torrent kliensként, sőt, online photoalbumként és képválogatóként is használhatók ezek az eszközök. Támogatásuk hosszútávú, nem csak néhány hibajavítás érkezik hozzá, hanem az operációs rendszer is frissül. Ezen kívül magyar nyelvű fórum is a vásárlók rendelkezésére áll, ahol ügyes-bajos dolgaikkal, illetve a felmerülő kérdésekkel a 8 rendszergazdán kívül a többi lelkes tag is foglalkozik.

Az előadás végén Zsolt a felmerülő kérdésekre is válaszolt.