Egér helyett toll – Wacom előadás

0

Olejnyik Attila a Trans-Europe Kft. (Szoftver.hu) termékmenedzsere tartott előadás arról, miért és mennyivel egyszerűbb és gyorsabb egér helyet tollat használni a digitális képfeldolgozás, illetve a retusálások során.

A rajzoláshoz ugyanis sokkal inkább alkalmasak a tollak – hiszen ezt iskolás korunk óta használjuk -, mint a teljes tenyérrel tologatást igénylő egerek. Persze aki sokat dolgozik számítógéppel, annak az egér mozgatásához szükséges finom motorikus képessége is fejlett, de még ők is sokkal hatékonyabban dolgozhatnak toll segítségével, hiszen a toll nyomásérzékeny, így a nyomóerő függvényében erősebb vagy gyengébb, vékonyabb, vagy vastagabb hatást érhetünk el.

A bemutató során az egyes Wacom táblákról is szó esett, így a belépőszintű Intuos, a komolyabb Intuos Pro és a felső kategóriás Cintiq táblákról. Ez utóbbi már kijelzővel is rendelkezik, így közvetlenül a képen retusálhatunk, nem egy fekete felületen, a monitort bambulva.

A MobileStudio Pro eszközök nem csupán digitalizáló táblák, de egy kis méretű, tablet formájú, komoly tudású számítógép, Intel Core i7 processzorral, RealSense technológiával, 16 GB RAM-mal.

A termékek a Wacom standon ki is próbálhatók.