Yongnuo YN968EX-RT

0

Új rendszervakut dob piacra Canon fényképezőgépekhez a Yongnuo.

Az YN968EX-RT névre hallgató vaku képességeit tekintve igyekszik a legjobb lenni. Noha a 60-as kulcsszámú vaku zoomfeje csak 20-105 mm közé állítható, ez azt is jelenti, hogy a teljesítménye is nagyobb a korábbinál, hiszen az a 60-as kulcsszámú teljesítményt 200 mm-es állásnál tudta leadni.

Az izmos vaku fejének alsó részébe 3 PowerLED-ből álló folyamatos fényforrást is építettek. Persze láttunk már olyat, hogy egy vakun LED fényforrás található, de a Yongnuo megoldása sokkal praktikusabb, hiszen ők a forgatható fejbe építették a fényforrást, így ennek irányával is játszhatunk kicsit, ráadásul színmódosító szűrőt is használhatunk a LED előtt is.

További tudásában nagyjából megegyezik az YN600EX-RT-ével, azaz a szokásos TTL, manuális (1/128-ig, 1/3 Fé-enként) és stroboszkópikus módokat kínálja, de rendelkezik optikai és TTL slave módokkal is, valamint a Canon Speedlight 600EX-RT-vel teljesen kompatibilis rádiós adóval és vevővel, így vezeték nélküli TTL módban is használható.

Szinkron módja között megtalálható a hátsó redőnyre szinkronizálás és az akár 1/8000 mp-es zársebességnél is használható nagy sebességű (HSS) mód is.

A beépített diffúzorral és catch light panellel is rendelkező vaku lézeres AF segédfényt kínál, kezelése pedig a Canon 600EX-RT-éhez hasonló.

A külső tápforrásról is üzemeltethető Yongnuo YN968EX-RT ára egyelőre nem ismert.