Vakut a drónra!

0

David Robinson sportfotós sokszor került olyan helyzetbe, amikor nem tudott kellőképpen világítani egy-egy extrém sportfotózása során. Bár kedveli a vakus fotózást, az mégsem megoldás, hogy a gépre helyezett rendszervakut használja, de az sem, hogy a pálya szélére rakjon egy stúdióvakut.

Így hát gondolt egy merészet és egy nagy teherbírású octacopterre rögzített egy Elinchrom 425 Ws-os vakut, majd ezzel világított egy MTB versenyen.

A végeredmény valóban egyedi lett, de a technika használatához természetesen komoly tudású asszisztens szükséges, no és persze a drón és a vaku sem éppen zsebpénzből kihozható.

drone_flash
Mindenesetre az extrém helyeken történő fotózáshoz most már nem csupán a gépet hordozhatja a drón, de vakut is, sőt, vakut és gépet külön drónra is helyezhetünk, amelyből még extrémebb képek születhetnek (igazából nem értem, miért nem így tettek, de majd a V2-ben 🙂 ) Ráadásul ez utóbbi már nem csupán az extrém sportfotózásnál, de akár az extrém esküvőfotózásnál is hasznosítható, pl. amikor hegyek-völgyek között túrázva fotózzák a kedves ifjú és elszánt párt.