Tamron 10-24mm f/3,5-4,5 Di II VC HLD

3

A Tamron az APS-C szenzoros fényképezőgépekhez új, áttervezett nagylátószögű objektívet dob piacra.

A 2008-ban bejelentett SP AF10-24mm F/3,5-4,5 Di II LD Aspherical [IF] nagylátószögű zoomot leváltva az új, Tamron 10-24mm f/3,5-4,5 Di II VC HLD (B023) modell áttervezett optikai rendszerrel készül. A 16 lencsetagból egy extra alacsony (XLD) és egy alacsony szórású (LD), valamint egy aszférikus és egy hibrid aszférikus kialakítású, amelyek a különböző optikai hibák korrekciójáért felelősek.
Az objektívbe optikai stabilizátor is került, amely mintegy 4 Fé előnyt kínál a reciprok szabályhoz képest.


A fókuszmeghajtást a vadonatúj fejlesztésű HLD (High/Low torque modulated Drive) motor biztosítja, amely a gyártó szerint stabil, gyors és pontos, s ugyanúgy kínálja a Full Time kézi élességállítást, mint a gyűrűs USM rendszerek, így lehetővé téve a fókuszt követő finom kézi korrekciókat.

Ez az objektív is megkapta a vízlepergető fluroin bevonatot a frontlencsére, rekeszvezérlése pedig a Nikon változatnál is elektronikus.

A firmware frissítést és kalibrációt lehetővé tevő Tap-in konzollal kompatibilis, időjárásálló szigetelésekkel is ellátott, Canon EF vagy Nikon F bajonettel választható Tamron 10-24mm f/3,5-4,5 Di II VC HLD nagylátószögű objektív márciusban kerül a boltok polcaira. Ára egyelőre nem ismert.