Tamron SP 70-200mm f/2,8 Di VC USD G2

0

A Tamron új, nagy fényerejű telezoom objektívet dob piacra, az A025-ös számozású SP 70-200mm f/2,8 Di VC USD G2 modellt.

A full-frame szenzorral is használható, időjárásálló szigetelésekkel rendelkező zoomobjektív áttervezett optikai felépítéssel készül. 23 lencsetagja között extra alacsony (XLD) és alacsony szórású (LD) lencsetagok is megtalálhatók a kromatikus aberráció minimalizálása érdekében.
Az új objektív teljesen kompatibilis a TC-X14 és TC-X20 1,4×-ező, illetve 2×-ező telekonverterekkel.


Az áttervezett optikai felépítésnek köszönhetően csökkent a közelpont, így akár 95 cm-ről készíthetünk fotókat, amely a korábbinál jobb, 1:6,1 leképezési arányt kínál.
A frontlencsét fluorin bevonattal látták el, amely vízlepergető hatásának köszönhetően könnyebb tisztítást is lehetővé tesz.
A 9 lekerekített lamellából álló blendét már a Nikon végű változat is elektronikusan vezérli.

Frissítették az optikai stabilizátort is, amely immár 5 Fé előnyt képes nyújtani. A hatékony stabilizátor háromféle üzemmódban használható: a standard, keresőképet is stabilizáló módon kívül egy csak exponáláskor működésbe lépő és egy svenkeléshez kialakított mód is választható.

Gyorsult és pontosabb lett a gyűrűs ultrahangos motorral vezérelt fókuszmeghajtás is.
A firmware frissítést és kalibrációt lehetővé tevő Tap-in konzollal kompatibilis objektív február végétől lesz kapható Canon EF vagy Nikon F bajonettel. Árat egyelőre nem közölt a gyártó.